Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63701.194$

YENİ MALATYASPOR BU ŞEKİLDE ZOR…

27 Ocak 2016, Çarşamba 13:19
Kadrosunu ‘güya’ güçlendiren Yeni Malatyaspor, yenilerden sadece 3 oyuncusunu oynatabildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında tel tel döküldü. Tabi tel tel dökülmesinde İrfan Hoca’nın katkısı da yadsınmaz. Maç boyunca 3 metrekarelik alanda sahteden yürüyen Sedat’ı son haftaların forma ismi Ali Sakal’ın yerine oynatması ve Azubuike’yi kanada koyması, tek kelimeyle intihardı!\r\n\r\nİrfan Hoca ilk yarıda topladığı krediyi hızla tüketedursun, onu bu yanlışlara iten kafa karışıklığını da konuşmak lazım aslında. 
\r\nBir kere İrfan Hoca ayaklarını yerden kesti! Ligin ilk yarısında toplanan 21 puan İrfan Hoca’yı belli ki ‘ben bir sihirbazım’ psikolojisine soktu. Hoca kusura bakmasın ama 1461 Trabzon ve Gaziantep maçındaki yanlışları, herhangi bir teknik adam bir sezonda yapmaz!\r\n\r\nSORUNLU TRANSFER POLİTİKASI\r\n\r\nYeni Malatyaspor ligin ilk yarısında nasıl oynuyordu? Haddiniz bilerek. Rakiplerinin üzerine paldır küldür saldırmayan, oynamaktan çok oynatmamaya programlı bir takım görüntüsü vardı ilk yarıda. İkinci yarıda nasıl oynuyor peki? Savunma yapmayı ikinci planda gören, rakibin oyununa müsaade eden bir anlayışla…\r\n\r\nSorunlu bir transfer politikası neticesinde aldığın oyuncularla ‘ben çıkar galip gelmeye oynarım’ dersen, değil galip gelmek beraberliği bile rüyanda görürsün. 
\r\nYeni Malatyaspor hiç transfer yapmadan ligin ilk yarısındaki anlayışı sürdürmesi halinde ikinci yarıda play – offu bile kovalayabilirdi. Şimdiki haliyle ise ne yazık ki küme düşmeye aday takımlardan biri.\r\n\r\nGEVŞEDİLER!\r\n\r\nİrfan Hoca ve futbolcular devre arasından gevşeyerek çıktılar. Takımın en iyisi İrfan başaran 'el freni' olmuş. Savunmanın parlayan adamı Sadık pimi çekilmiş bomba gibi. Sol bekin tapusunu cebinde gezdiren Ramazan'ı ara ki bulasın. İrfan Hoca ise yukarıda da söylediğimiz gibi, garip bir teknik adam oldu çıktı.\r\n\r\nİlk yarıda hamleleriyle kazandıran İrfan Hoca ikinci yarıda hamleleriyle kaybettiriyor. Ve artık çıkıp, 'bu takımı ben kurmadım, kadro derinliğim yok' gibi bahanelerin arkasına da sığınamaz. Adama sormazlar mı 'Almanya 6.liginden transfer yaptıran sen değil misin?' diye.
\r\n
\r\nBİRİSİ BAŞKANI UYARMALI\r\n\r\nNe zorluklarla 1.lige çıkardığımız Yeni Malatyaspor, Başkan Gevrek'in transferi menajerler eliyle yaptırmasından dolayı 2.lige düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Ve\r\n\r\nbu tehlike ufukta belirmeye rağmen, başkan hala aynı hatalarında diretiyor. İş işten geçmeden birinin başkana gerçekleri anlatması lazım…\r\n\r\nDemeli ki: Başkan senin ligin ilk yarısında menajerler eliyle aldığın yabancılardan hiçbiri değil bu ligin, 2.lig Beyaz Grup'un bile futbolcusu değil… Senin, yılın genç transferi dediğin Yakup, değil gol atmak koşmayı bile bilmiyor… Senin devre arasında yaptığın transferler iki hafta geçmesine rağmen çeşitli nedenlerden dolayı hala takımın formasını giyemediler!
\r\nBirinin başkanı çok acilen uyarması lazım. \r\n