Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2395.5
  • BIST
    10173.19
  • BTC
    57731.67$

Vukuatlı Müdür'e Ödül Gibi Atama.!

30 Ocak 2024, Salı 20:43

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Malatya'nın da aralarında bulunduğu 31 Şehrin AFAD Müdürü değişti. 

Malatya AFAD Müdürlüğünde 8 yıldan bu yana arkasındaki siyasi gücü kullanarak önüne gelene posta koyan ve rajon kesen Mustafa Türker'e ödül gibi atama kararı çıktı.! 

Sekiz yıldır Malatya'nın başına bela olan meşhur müdür Mustafa Türker'in  yaşanan depremler sonrası gelen milyonlarca liraya bulan yardımları ve destekleri adil kullanmadığı için,ismi bir çok yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelmişti.! 

Türker,24 Ocak 2020 ve 6 Şubat depremlerinde yaşanan felaketlerde kendisini oraya atanyan büyüklerinden  aldığı emir ve talimatla yönetmeye kalktığı AFAD il müdürlüğünde depremzede vadandaşalara çadır ve yardım ulaştırma noktasında da sınıfta kalarak tepkileri üzerine çekmişti.! 

Meşhur müdür Mustafa Türker,2020 depreminde evleri ağır hasar alan depremzedeler için Yakınca TOKİ'de değeri yüksek olan daireleri hak sahiplerine,sizleri çağırıp noter huzurunda  kura çekeceğiz denmesine rağmen,hak sahipleri çağrılmayarak,kapalı kapılar arkasında usulsüzlük yapılarak kişiye göre muamele yapıldığı ve kendilerine yakın kişilere ara kat daire verildiği iddiaları ve mağdur olan bodrum kat veya son kat daire alan  bir çok hak sahibi vatandaşta adeta dayatma ile bu daireler size noter huzurunda kura çekilerek çıktığı söylenmesi tepkilere neden olmuştu.! 

AFAD il müdürü Mustafa Türker,yaşanan bir çok olumsuz iddia ve şikayetler nedeniyle görevden el çektirilmesi gerekirken,yapılan atama ile adeta ödüllendirilerek Kırıkkale'ye atanması kafalarda soru işareti bıraktı.?

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/vukuatli-mudure-odul-gibi-atama-40405

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.