Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2408.1
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57575.77$

SİYASET'TE YÖNETİCİLİĞİN AHLAKI VE KURALLARI.!

06 Ekim 2023, Cuma 13:09

Değerli okurlarım bu yazımda yaklaşan yerel seçimlerde,siyasetin ahlakının ve kuralının bir kısmını sizler ile paylaşmak 

Siyasetin ahlaki kuralları ise yönetim-devlet katında siyaset, hukuk ve iktisat alanlarında otorite olmak, ahlaki anlamda “ateşten gömlek giymek” gibi zor, dikkatli ve hassas olunması gereken kutsal bir makamdır.  

Siyasetin ahlâkı içine almadan işlemesi ya da siyasette siyasî alanın dışına çıkarılması, siyaseti de ahlâksız bir hale getirmektedir. 

Belediye başkanları bulunduğu ve oturduğu o kutsal makamda siyasal gücü kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaması gererekiyor ve dürüstlük, doğruluk,eşitlik anlamında,tarafsız bir şekilde vatandaşa hizmet götürmesi gerekiyor. 

Allah ve Ahireti unutarak siyaset, hukuk ve iktisat alanlarında zulüm ve kötülük işledikleri gibi; sözde “dindar” olduklarını söyleyen bazı sözde belediye başkanları maalesef günümüz dünyasında son dönemlerde kendi çıkarları ve menfaatlerini ön planda tutarak hareket etmeleri dikkatlerden kaçmadı. 

Malatya'da deprem süresince hiç  bir varlık gösteremeyen,başarısız bir yönetim sergileyerek, siyaset te liyakatsız ve çok bilmiş  bir belediye başkanımız sayesinde,vatandaş çileden çıkmış durumda. 

6 Şubat depremlerinde şehir virane olmuş yıkılmış,vatandaş ise can ve yaşam derdine düşerek hayata tutunmaya çalışıyor. 

Yerel seçimler yaklaştıkça,bazı yöneticilerimiz veya belediye başkanlarımız diyelim,çaresiz ve zor durumda olan vatandaşın derdine derman olması gerekiyorken, maalesef eş başkan tekrardan seçilmenin derdine düşerek tamamen tribüne oynayarak suni ve boş  işler ile uğraşarak zaman kaybediyor. 

Başkanın en büyük projesi,neymiş efendim sosyal belediyecilik adı altında yok parkmış,çocuk şenliğiymiş uçurtma şenliğiymiş,balon şeyliğiymiş gibi boş işler ile gündemde kalmaya çalışıyor. 

Tabiki beledilerimizin sosyal aktivite anlamında yavrularımızın mutlaka ihtiyacı olan sosyal aktiviteler bu zor süreçte bir belediye başkanın boş yere zaman kaybedeceği bir iş değil. 

Mesela torpille dayatma ile atanan  tabiri-caiz ise boş bir kese kağıdını andıran yani hiç bir işe yaramayan beceriksiz  bazı  belediye başkan yardımcıları ve müdürleri bu işleri koşturması gerekiyor.! 

Maalesef son dönemlerde belediyelerimiz çiftliğe dönmüş durumda,iş üretmek ve hizmet yapmak için alınan bir çok torpiili eleman diyelim,akşama kadar masa başında intert veya telefonda vakit geçiriyor. 

Yani yazık günah belediyeleri tıka basa doldurmuşlar ve hala da doldurmaya devam ediyolar.  

Yazılacak o kadar çok konu ve sorun var ki yazma ile bitecek gibi değil. 

Bu yüzden fazla uzatmadan üzülerek belirtmek istiyorum ki depremde yerle bir olmuş güzel şehrimizde,kısacası siyaset ve iş aklakı,bazı çapsız ve becereksiz yöneticilerimiz yüzünden  dibe vurmuş durumda.!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/siyasette-yoneticiligin-ahlaki-ve-kurallari-39916

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.