Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

SEÇİMDEN ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER

24 Temmuz 2018, Salı 18:45
Malatya seçimini yaptı.

4-1-1 tablosundan aslında Malatyalı siyasilerin çıkaracağı çok ders var.

Peki kimler hangi dersi çıkarmalı?

Bir kere en büyük dersi Ak Parti çıkarmalı!

Nedeni ortada… Ak Parti’ye her zaman kale olmuş bir ilde bir anda büyük bir düşüşün olması, başlı başına bir tez konusudur aslında.

Hatırlarsanız bir önceki sayımızda Ak Parti’ye gösterilecek tepkinin MHP’de bir milletvekili olarak karşılık bulacağını ve bunun da sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini söylemiştik.

Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi ama birileri kendi istikbali için, inatla Türkiye’nin istikbalini görmemeyi tercih etti.

Umarız mesajı alması gereken kişiler tabloyu doğru okumuşlardır.

Gelelim CHP’ye…

Şu seçimde bile Malatya’dan ikinci milletvekilini çıkaramamak CHP adına tam bir fiyaskodur aslında. Bir yandan İnce rüzgarı, bir yandan Ak Parti adaylarına gösterilen tepki, ama bunu oya tahvil edememiş bir CHP!

Bizce CHP il örgütü kendini sorgulamalı, hem de en kısa zamanda.

Bu seçimin Malatya’daki tek kazananı bizce MHP’dir.

Malatya’da önemli bir tabana hitap eden MHP, doğru aday + doğru strateji + doğru seçim çalışması denklemiyle yıllar sonra bir ismi meclise gönderdi.

Hamido’nun yeğeni Mehmet Fendoğlu’nun yerel seçime kadarki performansı belediye başkanlığı seçimini de yakından ilgilendiriyor aslında. Zira Ak Parti’de aday belirleme yöntemi yine bilindik şekilde yapılırsa MHP’nin belirleyeceği aday belediye başkanlığı koltuğunun en büyük adayı olur.

Yeni sistemin ilk döneminde Malatya’nın biriken sorunlarının çözüme kavuşması ve yapılması gereken yatırımların bir an önce yapılması en büyük temennimiz. Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun.

Ha bu arada Özal’dan sonra Malatya’yı siyasi arenada yüksek bir mevkide temsil eden isim olmayı başaran Bülent Tüfenkci de görev süresi boyunca yaptıklarıyla hep iyi anılacaktır.

Nedenini şöyle birkaç icraatla sıralayacak olursak; Vagon Fabrikası’nın Malatya ekonomisine kazandırılması, kayısının coğrafi tescil ve lisanslı depoculuk hayaline kavuşturulması, Gümrük Bölge Müdürlüğünün kazandırılması ve ikinci üniversite ve sanayi yatırımına verilen teşvik bunlardan sadece bir kaçı.

Sayın Tüfenkci, birilerinin ‘pasif, yapamaz, edemez’ temennileriyle sizi Ankara’ya yolcu etmesine kulak asmadan memleketiniz için unutulmaz işlere imza atmanız herkesin kişisel ajandasına yazılmıştır. 

Emin olun bu memleketin insanı çalışanı da, çalışanı engelleyeni de hiçbir zaman unutmayacaktır.

Allah’a ısmarladık.