mormaş yeni
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68141.338$

ŞANTİYEYE DÖNEN MALATYA, YATIRIMDA UÇUŞA GEÇTİ…

11 Haziran 2024, Salı 15:54

Bölgenin en uzun süreli yayın hayatına ara vermeden devam eden, istikrarlı dergisi Maldia, olarak yeni bir sayımızla daha siz değerli okuyucularımızın karşısındayız.

6 Şubat depremlerinde yaşadığımız asrın felaketinin üzerinden 15 ay geçti.

Yaşadığımız depremler sonrası yerle bir olan Malatya’nın yeniden ihyası ve inşası için proje çalışmalarına ara verilmeden devam ediliyor.

Malatya adeta şantiyeye döndü. Malatya yatırımlarda uçuşa geçti maşallah.

Devletimiz Malatya’nın yeniden ayağa kalkması ve eski günlerine dönmesi için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Malatya çarşı inşaatında binalar yükselmeye başladı. Yerinde dönüşüm ve ilan edilen rezerv alanlarında inşaat çalışmaları hız kazandı. TOKİ, deprem konutlarında inşaat çalışmalarını hızla devam ettiriyor.

Depremde ağır hasar alan kamu kurumlarında inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yeni Adliye Sarayı’nda inşaat çalışmaları hız kazandı. Valilik binasında inşaat çalışmalarında sona gelindi, Kuzey kuşak yolu büyük oranda bitti.

Bölgenin en büyük oto yol projesi olan, Malatya Kuzey Çevreyolu’unda çalışmalarda sona gelindi. Malatya’nın adeta gerdanlığı olan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Kayısı Merkezi yeni sezona yetişerek açılıyor.

Şantiyeye dönen Malatya’da yazma ile bitiremeyeceğimiz birçok proje ve inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yeter ki sabırlı olalım, 2-3 yıla kadar modern yenilenmiş bir Malatya ortaya çıkmış olur.

Buradan Malatya’nın ihyası ve inşası için gereken desteği veren, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, siyasilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

Bu sayımızda Malatya’nın kayısısı için, başarılı projelere imza atan Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’ı dergi kapağına taşıdık.

Başkan Özcan, Malatya’nın tescilli markası olan kayısı için gece gündüz demeden çalışarak, özellikle üreticinin yanında durarak, üreticinin çiftçinin kayısısını değerinde satması için elinden gelen çabayı göstermesi ile büyük takdir topladı.

Borsa Başkanı Ramazan Özcan, aynı zamansa üretici ile ihracatçı arasında adeta bir köprü vazifesi görevi yaparak gönüllere girmeyi başardı.

Son olarak önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla tüm İslam aleminin bayramını tebrik eder, sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.