Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63307.599$

ŞAMPİYONLUK GÜZEL ŞEYMİŞ

27 Mayıs 2015, Çarşamba 20:04
Ne güzel şeymiş şampiyonluk. 
\r\nMalatya’yı uzun zamandır ilk defa bu kadar renkli, sokaklarında bu kadar gülen insanların dolaştığı bir halde gördüm. 
\r\nİşte “bu şehre en az PTT 1.Lig’de oynayacak bir takım lazım” dediğimizde anlatmak istediğimiz buydu tam olarak.
\r\nZengini, fakiri, sağcısı, solcusu, CHP’lisi, Ak Partilisi, MHP’lisi kol kola… Herkes tek renk!
\r\nŞampiyonluk güzel şeymiş.
\r\nMaçın hakemi Hüseyin Sabancı maçın bitiş düğünü çaldığında aslında Malatya lig atladı… Bunu düşündüm o an. Bir futbol takımının şehre katacaklarını… 
\r\nO düdük çaldıktan, kutlamalar başladıktan sonra kenara çekilip şöyle bir izledim uzaktan düğün yerini. Ağlayanlar, oynayanlar, sevinçten çılgına dönenler.  
\r\nAğlamayanımız var mıydı ki…
\r\nÖylece olduğum yerde kalakalıp bu sevinç tablosunu izlerken bir an aklıma Kemal Burkay’ın şu dizeleri geldi:
\r\n 
\r\nHadi gülümse bulutlar gitsin
\r\nİşçiler iyi çalışsın, gülümse
\r\nYoksa ben nasıl yenilenirim
\r\nBelki şehre bir film gelir
\r\nBir güzel orman olur yazılarda
\r\nİklim değişir, Akdeniz olur, gülümse.\r\n\r\nSazlarım vardı, ırmaklarım vardı çok
\r\nÇakıl taşlarım vardı benim
\r\nAma sen başkasın anlıyor musun
\r\nTut ki karnım acıktı, anneme küstüm
\r\nTüm şehir bana küskün
\r\nBir kedim bile yok anlıyor musun\r\n\r\nİklim değişir, Akdeniz olur, gülümse.\r\n\r\nEvet iklim değişti. Bir kez daha anladık ki bizim aslında çok küçük mutluluklarımız var… Küçücük dünyamız bu tür küçük başarılarla bir anda bahar olabiliyor. Ne\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\n ister ki başka bu şehrin insanı? Gece olunca sokaklarında el etek çekilen, en büyük sosyal aktivitesi dost meclisinde topluca içilen demli bir çay olan bu şehrin insanları ne ister ki başka?
\r\nHayırlı olsun şampiyonluğumuz güzel Malatya’mın güzel insanları.  \r\n\r\nŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARI
\r\n“Şampiyon olduk her şey bitti, yeni sezona bakalım” mantığında olmamalıyız tabi ki.
\r\nNe oldu geçen sezon, nasıl geldi şampiyonluk bunları da konuşmak lazım değil mi? 
\r\nBence şampiyonluğun mimarlarını yazmalı, konuşmalıyız ki, gelecek sezonlara ışık tutabilelim, ya da bu isimleri daha da iştahlandırabilelim.
\r\nTabi ki ilk sırada Başkan Adil Gevrek var.
\r\nAdam sadece parasını değil; zamanını, işini, gücünü her şeyini kulüp için harcadı. Bunu da bir gün olsun çıkıp dillendirmedi. Ceza aldı yılmadı… Üzerine oyunlar oynandı pes etmedi… \r\n\r\nÇıkılıp ekranlarda “babası bana teslim etti” seviyesizlikleriyle zor duruma sokuldu, yine sesini çıkarmadı.
\r\nBence şampiyonluğun en büyük pay sahibi-mimarı Adil Gevrek…
\r\nŞampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden bir diğeri, ikinci sırada geleni teknik direktör Mustafa Uğur…
\r\nMustafa Hoca’nın kurduğu kadroyla şampiyon olan Yeni Malatyaspor, Feyyaz Uçar döneminde onun oyun mantalitesi ve kalitesini hiç yakalayamadı. Uğur, oynattığı futbol ve duruşuyla hep arandı. Ne yazık ki gittikten sonra kıymeti anlaşıldı. \r\n\r\n \r\n\r\nŞampiyonluğun bir diğer mimarı da şüphesiz Basın Sözcüsü Selim Pilten’di…\r\n\r\nTakımla yönetim arasında o kadar güzel köprü görevi gördü ki Selim Pilten, taktir etmeden geçmek büyük haksızlık olur. Açıklamaları, duruşu ve soğukkanlılığıyla alışık olmadığımız, ideal bir yönetici tipi çıkardı karşımıza Basın Sözcüsü Pilten.\r\n\r\nKulüp Müdürü Selçuk Günaydın’ı da es geçmemek lazım diye düşünüyorum…
\r\nBilgisi, işine olan bağlılığı, memleketine olan düşkünlüğü Günaydın’ı alanında farklı bir noktaya taşıyor. Ben bu kadar yoğun çalışan ve buna rağmen bu kadar faydalı olan bir başka kulüp müdürünün futbol camiası içerisinde olduğunu sanmıyorum. Şu dönemde bile gidin tesislere, mutlaka ya bir yazışma, ya bir organizasyon, ya da bir futbolcunun her hangi bir işiyle uğraşıyor bulursunuz Selçuk Günaydın’ı.\r\n\r\nalt yapı ailesi…
\r\nEvet bir alt yapı ancak bu kadar faydalı işler yapar. Ben son yıllarda bu kadar üretken, bu kadar verimli bir alt yapı ne gördüm, ne de biliyorum. \r\n\r\nEn başta alt yapı sorumlusu Hanifi Gömülü olmak üzere, alt yapının sorumlu hocaları Murat Uçkun, Levent Doğandemir ve Engin Fırat’ı yürekten kutluyorum.\r\n\r\nBiz de ne yazık ki tebrik etme alışkanlığı olmadığından, adamlar iyi şeyler yaptıkları müddetçe anılmaz isimleri… Ancak en küçük bir olumsuzlukta herkes ilk taşı atmak için birbiriyle yarışır. Alt yapının bütün olumsuzluklara rağmen bu hale gelmesinde, geleceğin ses getirecek yıldız adaylarını çıkarmasında, başta yukarıda saydığım isimler olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.\r\n\r\nKAYBEDENLER!\r\n\r\nTabi bir de bu sezonun kaybedenleri var!
\r\nAslında kendilerini bireysel olarak kalkındırdılar… Bu açıdan baktığımızda kaybetmediler, kazandılar. 
\r\nSevgili Malatyalılar bu adamları hafızanıza iyi kazıyın, çünkü bunlar geleceğe yatırım yaptılar, kokusu ileride çıkar!\r\n\r\nKim mi bunlar?\r\n\r\nBirisi “Babası başkanı bana teslim etti” diyecek seviyesizliğe düşecek kadar görgüsüz, “Mustafa Uğur ben gönderdim şampiyon olduk” diyecek kadar hadsiz bir para avcısı! Öteki, yıkama yağlamayla yolunu bulan, kim bir çorba parası verirse ona ajanlık yapan, çapsız, yalancı, sahtekar, kendisiyle bile barışık olmayan bir omurgasız!\r\n\r\nİşte bu adamlara rağmen de Yeni Malatyaspor şampiyon oldu.   \r\n