Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64365.184$

SADECE TERÖR MÜ?

29 Mart 2016, Salı 20:59
En gelişmiş demokratik ülkelerin bile terör sorunu bulunmaktadır; ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya gibi. Terörle ilgili haberlerin medyada veriliş biçimi Türkiye’de olduğu gibi demokratik çağdaş ülkelerde de uzun süredir tartışılmaktadır.
\r\n 
\r\nTürkiye’nin en önemli sorunu olan terör konusunun medyada veriliş biçimi uzun süredir tartışılmaktadır. Genellikle siyasiler medyayı bu konuda eleştirir, medya mensupları da buna itiraz ederler. Medyanın terörü veriş biçimi, aslında sadece ülkemizin değil, dünyanın da ilgilendiği önemli sorunlardan biridir.
\r\n 
\r\nGenellikle politikacılar televizyon organlarını bu konuda eleştirir, televizyon yetkilileri de “asıl siz sorumlusunuz, biz görevimizi yapıyoruz, hatayı kendinizde arayın; kusur bizde değil, sizde” şeklinde itiraz ederler. Medya görevi gereği terör haberlerine “yer vermek” isteyecek, izleyici de “bilmek” isteyecek, otorite de buna “karşı çıkacak”tır ama önemli olan bu konuda “denge”yi bulabilmek, “orantılılığı” sağlamaktır. Türkiye’de ve dünyada medya, genellikle, otoritenin düzenlemelerine karşı dirençli bir yapıda bulunmaktadır. Bilindiği gibi medya, bireyin haber alma hakkı, toplumsal eğilimler, izleyicilerin beklentisi ve sosyo-ekonomik baskılarla şekillenmekte olan bir sektördür.\r\n\r\nKeşke Türkiye’de yazılı ve görsel basın terör haberlerini verirken Avrupa’daki gibi hassas davrana bilse… Keşke ülkeyi kana bulayan herhangi bir hain saldırıdan sonra ilk akla gelen iktidarı, Cumhurbaşkanını eleştirmek olmasa… Herkes el ele, yürek yüreğe teröre en şiddetli tepkiyi verebilse. Ha, nasıl olur?\r\n\r\nSevgili Maldia okurları size şunun teminatı en samimi duygularımızla veriyoruz: Biz hiç bir zaman sizi ülkemizin aleyhine olacak bir şekilde yönlendirme çabası içerisinde olmayacağız. Bunun sözünü rahatlıkla veriyoruz.\r\n