Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    35.29
  • ALTIN
    2503.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61829.6$

REFERANDUMDA NEYİ OYLAYACAĞIZ?

01 Nisan 2017, Cumartesi 10:13
16 Nisan’da yapılacak referandumda sadece 18 maddelik bir sistem değişikliği paketini mi oylayacağız?

Elbette ki değil!

Yani ne peki?

Aslında o kadar net ve açık ki oylayacağım paket…

Siyahla beyaz gibi, yalanla doğru gibi, geceyle gündüz gibi, net!

Kendi özgür iradesiyle hayır verecek vatandaşlarımızı tenzih ederiz, siz Türkiye dışında ve içinde onların taşeronluğunu yapan hainlerin niye bu kadar ortalığı bulandırdığını sanıyorsunuz?

İstemiyorlar, çekemiyorlar, kabullenemiyorlar…

Evet çıkarsa o hayallerindeki Türkiye olmayacak, evet çıkarsa bir daha buralarda at oynatamayacaklar, evet çıkarsa FETÖ ve benzeri maşa örgütler yaşam alanı bulmayacaklar, evet çıkarsa ülkenin idare ve sevkinde aksaklıklar olmayacak…

Daha sayalım mı?

Hayır verecek vatandaşlarımıza saygımız var, lakin sandığa gitmeden bir daha düşünsünler.

Bazı çokbilmişlerin ağzında bir sakız gibi çiğnediği ‘tek adamlık gelir’ teranesinin, bir üfürmeden, bir hayalden ibaret olduğunu unutmasınlar lütfen.

Bugüne kadar girdiği her seçimde milletin büyük teveccühü ile başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış bir lider, elinde her türlü imkan varken 15 yıl boyunca tek adamlığa heves etmemiş de şimdi mi edecek?

Kimse kimseyi kandırmasın, bu referandum tek adamlığın yönetimi ele alması ya da parlamenter sistemin ortadan kaldırılıp, yerine anti demokratik bir sistemin getirilmesi gibi zırvalara değil kapı açmak, bunları tamamen ortadan kaldırıyor aslında.

O zaman 16 Nisan’da bir kez daha son sözü milletin söyleyeceği demokrasi meydanında öyle bir vuralım ki mührü ‘Evet’e, yedi düvelden duyulsun sesi.

OLSAYDI DAHA GÜZEL OLURDU

Güzel Malatya’mızın aldığı hizmetler güzel hoş lakin daha fazlasını hak ediyor… Fırsatını buldukça yazıyoruz buradan ‘olsaydı daha güzel olurdu’ düşüncesinden hareketle eksik gördüğümüz noktaları.

O zaman yetkililerin okuması dileğiyle madde madde gidelim…

-Şehir merkezi ‘çarşı’ denen alana sıkışıp kalmış, tek merkezilikten acilen kurtulup, cazibe alanlarımızı çoğaltmamız lazım.

- Trambüs çevre yolu hattında büyük bir insan taşıma yükünü omuzluyor, ancak net bir şekilde görülüyor ki artık bu sistem de yoğun nüfusu kaldırmıyor. Acilen tramvay ya da muadili bir taşıma sistemi hayata geçirilmeli.

- Malatya’nın su ile buluşması noktasında baraj kenarına yapımı düşünülen ‘Sahil Yolu Projesi’nin daha bir ivedilikle hayata geçirilmesi ve buranın tam manasıyla denize kıyısı olan illerdeki gibi sahil kenarı işlemselliğinde kullanılması gerekiyor.

- Geçtiğimiz yıllarda yenilenen mevcut havaalanının kapasitesinin yetersizliğinin doğurduğu sıkıntıları ortadan kaldırma adına, Malatya’ya Özal’ın vizyonuna yakışacak yeni bir havaalanı kazandırılmalı.