Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64215.796$

PANDEMİ SÜRECİNDE MALATYA

27 Haziran 2020, Cumartesi 23:07
Malatya özelinde pandemi sürecini incelediğimizde Malatya Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda iyi bir sınavın verildiğini söyleyebiliriz.

Henüz pandeminin ilk günlerinde kurulan Hıfzısıhha Kurulu’nun hızlı ve etkili karar alma yetisiyle önemli adımlar kısa sürede hayata geçirilerek uygulanırlığı noktasında kusursuz bir görüntü oluşturulmuştur.

Ve bu güçlü karar mekanizması şehrin her noktasında hastalıkla mücadele adımlarının etkili ve yetkinlikle atılmasını sağlamıştır. 

Tabi pandemi sürecinde elimizi güçlendiren en önemli olgulardan birisi de Malatya’nın bir sağlık başkenti olması gerçeğidir. 

Rahmetli Özal’ın vizyonuyla kurulan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay’ın liderliğinde gerek hasta tedavisinde gerekse de hastalığa yönelik iyileştirici tedavilerin hayata geçirilmesindeki rolünü unutmamak lazım.

BAŞKAN GÜRKAN’IN İCRAAT

AJANDASINDA NELER VAR? 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlık görevinde birinci yılını geride bırakırken, nasıl bir görüntü ortaya koyduğu ve neler yaptığıyla ilgili 12 ayın küçük bir muhasebesini yapmakta yarar var diye düşünüyorum.  

Bir kere Başkan Gürkan’ın ilk yılında Büyükşehir’in geçmiş yıllardan süregelen bozulma emareleri gösteren mali yapısını tamire büyük efor ve zaman harcadığı, kalan zamanlarında ise önem taşıyan hizmetlere yoğunlaştığı yadsınamaz bir gerçek.

Elbette ki işi kolay değildi. Fakat tüm zorluklara rağmen ‘birincil sorunlar’ denilebilecek hizmetlerin yapılabilirliği noktasında Başkan Gürkan’ın bir cerrah hassasiyeti ortaya koyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  

 Mesela kuşak yolları, mesela yeni fuar merkezi, mesela yeşil alanlar, mesela belediye bünyesine yeni araçların alınması, mesela şehrin altyapı ve temizlik hizmetleri… 

Başkan Gürkan’ın önünde bulunan 4 yılda ise daha çok eser siyasetine yöneleceğini kendi ağzından sık sık duyuyoruz zaten. 

Umarız Sayın Gürkan’ın icraat ajandasında yazılı olan Sahil Yolu Projesi, Hafif Raylı Sistem, Yeni Toplu Taşıma Modeli, Yeşil Kuşak Projesi, Yıldıztepe Vericileri Seyir Terası, Şehrin kuzeyinin yapı stokunun yenilenmesi ve güçlendirilmesi gibi projeler de önümüzdeki dönemde ete kemiğe büründürülür ve Malatyalıların hizmetine sunulur.