Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2434.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66690.55$

OSMAN GÜDER

25 Şubat 2019, Pazartesi 23:39
Bu sayımızda kapağımıza Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder’i taşıdık. Sadece kapağımıza da taşımadık, bir mahalle gezisini de sizler için takip edip kaleme aldık.

Bir kere Osman Güder, hem sahaya olan hakimiyeti, hem de insanlara dokunan tarafıyla, gittiği mahalle toplantılarında insanları kısa sürede kendi tarafına alma konusunda oldukça etkili.

Küçük-büyük, yaşlı –genç herkesle temas kurarak iletişime geçiyor.

Ve her dili konuşuyor…

Kürt seçmenle Kürtçe, üniversiteliyle yeni nesil jargonuyla, çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı vs.

Osman Güder’de diğer adaylarda olmayan bir diğer olumlu özellik de başkaları üzerinde tahakküm kurma heveslisi olmayan düzgün kişiliği.

Belki adaylığı ilk açıklandığında nasıl bir aday profili ortaya koyacağı merak konusuydu ama seçim çalışmalarında ortaya koyduğu yüksek performans ve zülfü yâre dokunan konuşmalarıyla bu merakı kısa sürede giderdi.

Tabi bir de şuan rakibi durumda olan adayın izlediği bazı yanlış stratejilerin Osman Güder’e artı puan olarak döndüğünü de söyleyebiliriz.

Mesela sosyal medya üzerinden Osman Güder’e hakarete varan yakıştırmalar ve sözler vatandaşın tepkisiyle karşılaşırken, bu kampanyayı yürüten tarafa ise eksi puan olarak yazılıyor.

Bu tür olumsuz algı oluşturma adına yapılan stratejiler çok eski ve de artık insanlar tarafından kabul gören hamleler değil.

Ayrıca Osman Güder’in karşı tarafın yaptıklarına-söylediklerine bakmadan sadece kendi kampanyasına motive olması da ayrıca bahsedilmesi gereken bir durum.

Ne diyelim şunun şurasında 31 Mart’a ne kaldı.

Malatya’mız için, Battalgazi’miz için hayırlı olan sonuç ne ise en büyük temennimiz o.