Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2445.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64345.25$

MTSO için kıyasıya yarış

20 Eylül 2022, Salı 17:34
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi iki adayın kıyasıya yarışı sürüyor. 
Yarış derken pervasızca atılıp tutulan bir yarıştan bahsetmiyoruz elbette. 

Sanayi ve iş dünyasının nabzını tutan, piyasayı iyi bilen iki ismin mücadelesinden bahsediyoruz. 

Akif Baştürk, ortak aklı ve istişareyi önemsediklerini söyleyerek aslında nasıl bir yol izlediğini de herkese açıklamış oldu. 

MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, kent merkezinde esnafları ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen ziyaretlerde esnafların talep ve isteklerini dinleyen Baştürk, esnafın hem Malatya hem de ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu kaydederek, esnafın işlerinin yolunda gitmesinin kent ekonomisinin ülke ekonomisinin yolunda gittiği anlamına geldiğini söyledi. Her daim ortak akıl ve istişareye önem vereceklerini de belirten Baştürk, "Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ortak akıl ile diyalog ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha çok çalışacağız, daha çok koşturacağız. Ahengimizi bozmadan sürekli istişare halinde yeni ufuklara doğru hep birlikte yol alacağız" diye konuştu 
Diğer aday mevcut başkan Oğuzhan Sadıkoğlu ise rakibi Baştürk gibi dikkat çeken bir propaganda süreci yürütüyor. Sadıkoğlu, "güç odaklarının değil, bu işe gönül verenlerin" mealinde sözleriyle taraftar toplamaya çalışsa da genç başkanın en büyük avantajı mevcut tabloyu ve delege yapısını iyi bilmesi. 
Ne diyelim; kazanan Malatya olsun. 

GÜRKAN, ASLANTEPE İÇİN TANITIM ATAĞINI SÜRDÜRÜYOR 

Yeni sayımızda Büyükşehir  Belediyemize ayrı bir yer ayırdık. Zira Selahattin Gürkan başkanlığında çok önemli işlere imza atan Büyükşehir, Dünya Kültür Mirası Arslantepe için önemli bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirdi. 
'Melita'dan Malatya'ya Aslantepe Günleri' dolu dolu ve amacına uygun bir şekilde yapıldı. Selahattin Başkan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri de anlam mahiyeti bakımından oldukça önemli. Özellikle İstanbul ve çevre illerde yaşayan Malatyalılar dolu dolu 'Malatya kokan günler' geçirecek.
Selahattin Gürkan'ın en büyük sosyal sloganı haline gelen 'sosyal entegrasyon' idealinin içeriğini doldurma noktasında yaptıkları bir yana, şehrin tanıtımı için ortaya koydukları şu günlerde çok daha görünür bir hâle geldi. Arslantepe 'nin UNESCO'ya taşınmasında, listeye alınmasında baş aktör olan Gürkan'ın sürecin devamı niteliğindeki tanıtım atağını da başarıyla sürdürdüğünü ifade etmeden geçmeyeceğiz elbette. 
Tanıtım ve bu yöndeki her türlü organizasyonları başarıyla gerçekleştiren Büyükşehir çıtayı çok yükseğe taşıdı. Öyle bir noktaki bundan sonra gelecek başkanın işi hiçte kolay değil.
Bu anlamda artık tüm dünya ülkelerinin ilgisini gark edecek çapta organizasyonlar da beklemek en doğal hakkımız.