Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2408.2
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57416.54$

MALATYA’DA YENİ SEÇİLEN BAŞKANLAR,NASIL BİR BELEDİYE DEVRALACAK.?!

03 Nisan 2024, Çarşamba 18:14

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde Cumhur itiffakı büyük hezimete uğradı. 

AK Parti bir çok şehirde belediye başkanlıklarını CHP’ye kaptırdı. 
Bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında,çok üzgün bir şekilde kaybedilen belediye başkanlıklarının ve oy kayıplarının hesabını soracaklarını ve bu ağır hezimetten ders alarak yolumuza devam edeceklerini söylemişti. 

Malatya özeline gelecek olursak, Ak Parti’de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Merkez İlçelerde ise İlhan Geçit ve Bayram Taşkın  seçimleri kazanarak,belediye başkanı oldular. 

Seçim öncesinde Malatya’da öyle bir algı oluşturulmuştu ki AK Parti adayları Malatya’da kaybetmiş,Bilal Yıldırım’ın AK Parti’nin oylarını böleceğini, Veli Ağbaba’nın ise seçimi kazanacığı kamuoyunda konuşuluyordu. 

Malatya’da menfaati uğruna davasına halel getiren AK Parti sayesinde bir yerlere gelen  bazı AK Partili küskünler,aday gösterilmeyen belediye başkanları,ellerini ovuşturup AK Parti adaylarının kaybetmesi için dua ediyordu. 

Malatya’da zor ve sıkıntılı geçen bir seçim sürecinde, seçimden 4 gün önce yazmıştım,Ak Parti Malatya’da Büyükşehir ve merkez ilçeler Battalgazi Ve Yeşilyurt’ta oy düşüşleri yaşmakla beraber seçimleri alır diye yazmıştım. 

Burada başta Sami Er,olmak üzere,İlhan Geçit,Bayram Taşkın’a ve seçilen tüm belediye başkanlarına başarılar diliyorum. 

Enkaza dönmüş yıkık virane olmuş bir şehirde,başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı zor ve sıkıntılı günler bekliyor.!    

Yeni seçilen belediye başkanları,nasıl bir belediye devralacakları merak konusu.   Yaptığım araştırmalar ve aldığım kulis bilgileri ise içler acısı.! 

Başta Malatya Büyükşehir olmak üzere Battalgazi belediyesi ve Yeşilyurt belediyesi borç batağına saplandığı kamuoyunda konuşuluyor.! 

Üstelik son dönemlerde personelin maaşını veremeyecek durumda olan belediyelerde,birde torpille tıka basa personel alımı yapıldı.!  

Aldığım kulis bilgileri çok vahim durumda,Malatya Büyükşehir belediyesinin 12 katrilyon civarında borcu olduğu,Yeşilyurt belediyesinde,sadece İŞGEM şirketinin 1 katrilyon borcu olduğu konuşuluyor. Battalgazi Belediyesi’ninde borç batağında olduğu,ama Büyükşehir ve Yeşilyurt ‘a göre borcunun daha az olduğu konuşuluyor.! 

Sami Er,İlhan Geçit ve Bayram Taşkın,seçim gezilerinde ve çalışmalarında en çok sarf ettikleri sözlerden biri ise seçilirsek bu şehri ayağa kaldıracağız.   

Sayın Başkanlarım öncelikle yeni görevleriniz hayırlı olsun.
Allah yardımcınız olsun.  Değerli Başkanlar sizlere soruyorum siz bu şehri değil,öncelikle borç batağında olan belediyeleri nasıl ayağa kaldıracaksınız.! 

Selahattin Gürkan,2019 seçimlerinde görevi devraldığında belediyenin borcunu açıklamıştı. 
Osman Güder Battalgazi Belediyesi’nin borcunu açıklamıştı. 
Mehmet Çınar ise devam ettiği için borç açıklaması yapmamıştı.    

Son olarak Sami Er,İlhan Geçit ve Bayram Taşkın’a sesleniyorum,devralacağınız beledilerinizin borcunu açıklayacakmısınız.! 

Eğer belediyelerin borçlarını şeffaf ve doğru bir şekilde açıklamazsanız, büyük bir vebalin altına girmiş olursunuz.?!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/malatyada-yeni-secilen-baskanlar-nasil-bir-belediye-devralacak-40747

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.