Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2394.1
  • BIST
    10156.28
  • BTC
    58126.99$

MALATYA’DA YENİ DÖNEMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİNDEN BEKLENTİ YÜKSEK

23 Haziran 2023, Cuma 14:41

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği, seçimlerinde millet kararını Cumhur ittifakından yana kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, 27 milyon 834 bin 589 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 504 bin 724 oy aldılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrardan seçilerek Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı oldu.

Malatya’da ise Ak Parti 4, MHP 1 ve CHP ise 1 milletvekili çıkardı. Vatandaş sandığa giderek tercihini yaptı. Malatya özeline bakacak olursak 14 Mayıs seçimlerinde seçilen bir birinden değerli 6 milletvekilimize hayırlı olsun dileklerimi ileterek, çiçeği burnunda vekillerimize başarılar diliyorum.

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Malatya’da yeni seçilen milletvekillerimize çok iş düşüyor. Devletimiz zaten deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gereken hamleleri yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Malatyalılar da AK Parti’den seçtikleri milletvekillerinden büyük beklenti içerisindeler. Çünkü depremde yerle bir olan Malatya’nın daha çok hizmete ihtiyacı var. Şehri ayağa kaldırma noktasında Malatya’nın 6 milletvekili birlik beraberlik içerisinde seferber olup bir an önce şehrin ayağa kalkması noktasında eksikleri tespit edip şehir planlaması ve kalıcı konutların yapımının hızlandırması noktasında daha çabuk hareket etmesi gerekiyor.

Elinizde okuyacağınız yeni sayımızda dergi kapağına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı taşıdık.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Bakan Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Malatya’yı bir an önce ayağa kaldırmak için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği açıklamasında bulunmuştu.

Deprem süresince yakından takip ettiğim ve birçok çalışmasına şahitlik ettiğim gece gündüz demeden çalışan, Malatya için kendini siper eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı tebrik ediyorum.

Başkan Gürkan Malatya için büyük bir şans. Bu yüzden Başkan Gürkan’a şehir olarak destek olup sahip çakmamız gerekiyor. Başkan Gürkan’ın başarılarının devamını diliyorum.

Maldia Dergisi olarak Malatya’da bir ilki gerçekleştirerek 13 yıldır aralıksız ve kesintisiz yayın hayatımızı zor şartlar altında devam ettiriyoruz. Maldia Dergisi olarak sadece Malatya’da değil bölgenin bir numaralı dergisi olarak yayın hayatımızı sürdürüyoruz.

Bu başarının en büyük pay sahibi siz değerli okuyucularımız ve Malatyalı hemşerilerimizdir. Buradan Malatyalılara ve okuyucularımıza teşekkür ediyorum.

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Maldia Dergisi ve Maldia Haber olarak 14. yılımıza yaklaştığımız yayın hayatımızda bizi kabullenemeyen ve çekemeyen siyasilerimiz, STK’larımız ve basın mensubu arkadaşlarımız var.!

Biz Maldia Dergisi ve Maldia Haber olarak Malatya’nın ve vatandaşın menfaati için çizgimizi bozmadan ilkeli ve dürüst bir şekilde yayın hayatımıza devam edeceğiz. Bugünlerde idrak edeceğimiz kurban Bayramı’nın sağlıklı huzurlu geçmesi dileğiyle tüm İslam Aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.