Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64002.901$

MALATYA’DA SPOR

25 Ekim 2019, Cuma 21:57

Bu sayfalarında ayda bir de olsa karşınızda olmak, içimizde birikenleri sizlerle paylaşmak hakikaten güzel bir duydu.

Bu anlamda yıllardır kader birliği yaptığım Maldia Dergisi imtiyaz sahibi sevgili Bayram Güder'e teşekkürlerimi sunuyorum.

  

İşte bu sayfalardan ara ara da olsa kaleme aldığım ‘ahvalimiz’ başlıklı tespit- eleştiri mahiyetli bir yazıyı daha bu sayımızda sizlerle buluşturmanın zamanıdır dedim ve kendi minvalimde şu listeyi oluşturdum…

-‘Yeni Malatyaspor’un maçlarına gelmeyip, lafa geldiğinde ise mangalda kül bırakmayanlar’ maddesini sanırım diğer listelerde olduğu gibi bu listenin de en başına yazmamız gerekiyor. Bari bu stadın yolunu bile bilmeyenlere söyleyin de ayak bağı olmasınlar. Gelenleri de yok stat uzak, yok statta şu eksikler var gibisinden mevzularla kaçırmaya çalışmasınlar.

  

-Kulüp başkanı Adil Gevrek’i tamamen kendi şahsi hesaplarından dolayı haksız ve de dayanaksız eleştirilerle yerden yere vurup, daha sonra ise hiçbir şey olmamış gibi yüzüne sırıtanlar, bu memleketin çözülmesi gereken önemli sorunlarından diye düşünüyorum.

  

-Yıllardır bulundukları yöneticilik koltuklarını memleket sporunun hayrına tek bir iş yapmadan işgal eden liyakatsiz yöneticilerin, liyakat sahibi gençlerin önünü ısrarla ve de inatla tıkamaları konusu dün de sorundu, bugün de sorun, sanırım yarın da sorun olarak karşımıza gelmeye devam edecek.

-3.lige çıkması için dünya kadar emek ve para harcanan Yeşilyurt Belediyespor’u bu lige ayak basışının henüz ilk senesinde parasız ve de futbolu yönetmeye dair çözüm odaklı bir eylem planı olmayan- futbola uzak bir yönetime teslim edip, bu yanlışının ancak 6 hafta geçtikten sonra farkına varabilen, lakin bu yanlışıyla kulübe zaman ve irtifa kaybettiren yönetici modeli bu memlekette hiçbir zaman eksik olmadı. Umarız yanlışların düzeltilip, yeni bir döneme başlanan Yeşilyurt’ta her şey yolunda gider de takım ligde kalır, aksi halde bu yöneticileri tarih unutmaz!

  

- Yeni Malatyaspor’un her sene üzerine koya koya gitmesini, lig beşinciliğini, hatta Avrupa’da ülkemizi temsil etmesini bile başarı saymayıp, illaki bir şeyleri bahane edip futbol dendiği zaman ağzını açıp, gözünü yumanlar bitmedi, bitmeyecek. Onlar her zaman haklıdırlar, diğerleri haksız! 

- Tesis yapmayıp, mevzu yapan, iş yapmayıp laf yapan, gezmeyip oturan, dinlemeyip gereksiz konuşan, proje üretmeyip sıkıntı üreten tip ve modeldeki yönetenler de elbette ki bu memleketin kanını emen en büyük sorunlardan. Lakin ne yaparsın, sistem adamcılık üzerine kurulu olduğu sürece bu yönetenler yönetmeye devam eder.

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR’DA 

ANLAYIŞ DEYİŞİNCE

3.Lig’de mücadele eden Yeşilyurt Belediyespor’da 6. haftaya gelene kadar değil puan almak, gol atmaya bile mecali bulunmayan o takım gitti, yerine ise sanki bambaşka bir takım geldi.

Nasıl oldu peki bu değişiklik, 3 hafta içerisinde bu takım nasıl oldu da 6 puan alıp ‘bende varım’ diyebildi?

Demek ki varmış o potansiyel bu takımda.

Peki eksik olan neydi o zaman?

Bir kere sözlerimden giden teknik heyete karşı bir eleştiri durumu sezinlenmesin sakın. Zira Hayati Palancı bütün zorluklara rağmen bu takımda bana göre güzel şeyler yaptı. Ne yapsın, onun ki de bir yere kadardı. 

Ancak aynı şeyleri giden yönetimle ilgili söyleyemeyeceğim ne yazık ki.

Aslında yönetim kelimesi genel bir kavram olduğundan ve diğer üyelere haksızlık olacağından başkan demek sanırım daha doğru olur. Çünkü 6. haftaya gelene kadar takımla ilgili alınan yanlış kararların hemen hepsinde imzası olan tek kişi maalesef başkandan başkası değildi.

Velhasıl kelam yönetim değişikliği bir anda Yeşilyurt Belediyespor’u bambaşka bir takım yaptı. Başkan Tahsin Yılmaz ve ekibi göreve gelir gelmez hiç vakit kaybetmeden önce hocayı belirledi, daha sonra futbolcuların kafasında büyük bir soru işareti olarak duran ödemelerle ilgili bir takvim oluşturdu.

Genç teknik adam Mehmet Ak’ın katkısını da elbette ki göz ardı etmemek lazım. Gençlik enerjisi ve akademik birikimini takımına şimdiye kadar oldukça güzel yansıttı. 

 

Doğru doğruyu getirince de ortaya 9. hafta sonunda puanını 6 yapmış, önümüzdeki haftalara umutla bakan bir takım çıktı.

Bu anlamda Yeşilyurt Belediyespor’un yeni yönetimini yürekten kutluyorum.  

SUAT ARSLANBOĞA İÇİN 

MALATYA’DAN GİDEN ŞİKAYET!



Süper Lig’deki gururumuz hakem Suat Arslanboğa Malatya hakem camiasından birilerinin ayak oyunları sonucu Eskişehir’e iltica etmek zorunda bırakılınca, bu durum ‘her şerde bir hayır vardır’ sözünün tecellisiymiş gibi yükselişi de aynı hızda olmuş, biranda MHK’nin en gözde hakemi durumuna gelmişti.

Ancak o Arslanboğa’nın önlenemez yükselişi en başta Malatya’da birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, bir süre sonra bu kişilerin MHK’deki uzantılarının da yardımıyla birlikte paçasından tutularak aşağı doğru çekilmeye başlandı.

Hakemlik tarihinde örneğine rastlanmamış bir uygulamayla Malatyalı sahipsiz Suat Arslanboğa’nın profesyonel sözleşmesi bir anda iptal edildi.

Hem de mantıklı tek gerekçe bile sunulmadan.

Neymiş efendim Beşiktaşlı Ljajic’e kırmızı kart göstermemiş. Sanki dersin ligde daha önce hiçbir hakem benzer bir hatayı yapmamış da Suat Arslanboğa ilkmiş.

Bu kararın açıklanmasının ardından açıkçası Malatya daha önce görülmemiş bir birliktelik reaksiyonu gösterdi ve topyekûn seferberlikle kendi çocuğunun hakkını aradı.  

Hatta o hak arama çabaları sonuçlarını da vermeye başlamıştı.

Ta ki Malatya hakem camiasından birilerinin Suat Arslanboğa’yı MHK’deki kendilerine yakın ağabeylerine şikayet edene kadar!

Yanlış okumadınız Malatya’dan birileri MHK’ye şikayet edene kadar. 

Şimdi neden sporda da, siyasette de, sanatta da, sağlıkta da daha iyi durumda olmadığımızı anlıyorsunuz değil mi?