Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.7
  • ALTIN
    2394.6
  • BIST
    10148.06
  • BTC
    58849.71$

MALATYA'DA KRİTİK YEREL SEÇİMLERİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI..

19 Mart 2024, Salı 20:31

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde sona yaklaşıldı.

Malatya’da siyasi parti adayları hummalı bir şekilde seçim çalışmalarında vatandaşa kendi projelerini ve yapacakları icraatlarını anlatmaya çalışıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde kente seçim sürecinde gelen ilk lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 

Malatya’daki konuşmasında önemli mesajlar veren Erdoğan’ın hedefinde AK 
Parti’den ayrılarak Yeniden 
Refah’a giden ‘Zübük’ tipler vardı. Davasını satan ve el altından başka parti adaylarına çalışan hainlere de inceden mesajlar gönderdi Cumhurbaşkanı.

Maalesef Erdoğan’ın bu seferki Malatya mitingi istenildiği gibi geçmedi şüphesiz. Yeteri kadar organizasyon eksikliğini diyelim, hava şartları mı diyelim veya başka nedenlerden dolayı mitinge katılım diğer mitinglere göre az oldu. İşte mitinge katımının az olmasını fırsata çevirip oy devşirmenin peşine düşen bazı adaylar bence boşuna heveslenmesin?

Çünkü Malatya’da hiç bir zaman kalabalık olmayan mitingler dahi sandıklara yansımadı.
Çünkü Malatyalılar hiç bir zaman seçimlerde oy vereceği partiyi ve rengini belli etmedi.
Ortalıkta dolaşan algı operasyonlarını dikkate almadı.

Malatyalı seçmenler son sözü çarşıda pazarda değil, perde arkasında söylüyor!

Malatya’da her seçimde olduğu gibi AK Parti Büyükşehir, merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt’ta gösterdiği isabetli adaylar ile seçimi alır.

Tabi ki burada oy oranlarında düşüşler yaşanacak, çünkü bu seçim önceki seçimler gibi rahat ve kolay olmayacak.
Çünkü bazı farklı partilerin adayları, yalan ve karalama kampanyasına kendilerini kaptırmış gidiyor.

Öyle de bir beka seçimi ki; hem de her zamankinden daha fazla üzerinde durulması, kafa yorulması gereken bir beka seçimi. 

Siz bakmayın yarın için bile bir planları olmayan, adı sadece siyasi parti olan, bu memlekete zerre katkısı olmayanların bu seçimi hafife alan açıklamalarına. 

Zira onlar işin ciddiyetini, önemini ve de hayatiyetini hafife alıp güya millete algı yapıyorlar. İsrail’in Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizi vahşice katlederken ederken, açık seçik ‘Türkiye sıra sana gelecek mesajlarının geldiği bir dönemde… Sağımızda PKK, solumuzda YPG, üstümüzde Yunan, hemen altımızda Kıbrıs’ta İsrail tehlikeleri en tehditkar haliyle kafa sallarken, beka tehlikesi yok öyle mi? Malatya tüm bu algılara, şehir özelinde yazılan karanlık senaryolara rağmen yine bundan önce olduğu gibi kendisine yakışanı yapacaktır. Sözüm sandığa giderken bu tür algıların, komplo teorilerinin tesirinde kalan Malatyalı hemşerilerime… Allah rızası için, vatanın selameti ve geleceği için, çocuklarımızın yarınları için sandık başına gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu kullanın.
 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.