Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2485.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63528.6$

Malatya'da İmar Ruhsat ve Rant Darbecileri!

27 Şubat 2023, Pazartesi 22:10

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketinde 7.7 ve 7.6 Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Maldia Dergisi ve Maldia haber olarak 13 yıldır sürekli Malatya'nın bir deprem bölgesi olduğunu yerel yöneticilerimize anlatmaya çalıştık, yazdık çizdik,ama kimse bizi dinlemedi.!

Cemal Akın ve Yahya Akın'ın başlattığı algısı yaratılıp ve   konuşulan  İmar konusu Malatya'da deprem sonrası gündemin birinci sırasına oturdu.

Malatya'da Deprem ile ilgili yaptığımız haberler ve yazılardan dolayı Mahkemeye verilip çapraz sorguya alınan ve yüklü tazminat davası açılan tek kurum Maldia basın yayın grubudur.

Maldia Dergisi olarak 2012 yılında kapağa taşıdığımız çöşnük mahallesi Venk yolu üzerinde halk diliyle Çakır tepede BİL-GRUP şirketi tarafından projelendirilen 15 katlı Floryapark evleri ile ilgili yaptığımız haber'den dolayı mahkeme verilerek yüklü bir tazminat davası açılmıştı.

Öznur Çalık'ında geri planda destek verdiği BİL-GRUP 10 ortaklı bir şirket olarak kurulmuştu.Şirketin ortakları arasında o dönemin Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,yine o dönemde Esenlik Genel müdürü Hacı Uğur Polat ve yandaşları tarafından kurulan bir aile şirketi gibiydi.

Bil-Grup şirketi o dönemde geri planda Malatya belediyenin desteğini alarak hızla büyümeye başladı. Malatya Belediyesi tarafından dağlık alanda yolu ve alt yapısı olmayan proje alanını önce imara açılarak ruhsat verildi.

Daha sonra yine belediye tarafından büyük paralar harcanarak alt yapı ve yol götürülmüştü..2012 yılında Maldia Dergisi'ne Deprem ve fay hattı bölgesine yapılan yüksek katlı binalardan dolayı hakkımızda dava açıldı.Ben ve derginin o dönemdeki yazarı Mehmet Türel Polis ekipleri tarafından alınarak sümer karakolunda çapraz sorguya alınarak mahkemeye sevkedildik.

Malatya adliyesinde Cumhuriyet savcısı Sırrı Yücel tarafından yapılan sorgulamanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldık.

Daha sonraki  Mahkeme süreci açılan maddi ve manevi tazminat davası ile devam etti.Savcı Sırrı Yücel açılan yüklü tazminat davasını sonlandırarak kovuşturmaya yer yok kararı verdi.

Bu halkı bilinçlendirmeye yönelik bir haberdir diyerek tazminat davası dosyasını kapattı.Bir diğer açılan dava ise 200 bin liralık manevi dava.!Manevi dava ise yaklaşık bir yıl sürdü.

Dava sonunda 3 bin liralık bir cezaya mahkum olduk.Benim haberim olmadan sonuçlanan dava ile ilgili olan 3 bin TL için şahsıma ve evime yapılan operasyonda Avukatları aracılığıyla icra memurları kapıya dayanarak ailemi zor durumda bırakarak evin eşyalarını alacaklarını söylemişlerdi.

Evden gelen telefonla ile büyük şok yaşadım arayan ailem ve çocuklarım telefonda ağlıyorlar.Baba evimizin eşyalarımızı götürecekler çabuk yetiş,yaşadığım şok ile işyerinde çıkıp Tandoğan'da oturduğum evin önünde geldiğimde kapıda kalabalığı gördüm.

Tandoğan mahallesi 14 sokaktaki Mahalleli ve komşular dışarı çıkıp ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı.Avukat ve icra memurları görüştüm ikna edemedim eve girmeye kararlıydılar ve başka çaresi yok ifadesinde bulundular.

Davanın sorumlu Avukatı aynı zamanda Ahmet Çakır'ında Avukatı Ali Yıldırım'ı arayarak yaklaşık 15 dakika telefonda görüşerek yanımda şuan 3 bin TL yoktur.

Yarın bu parayı getireceği mi sözünü vererek Ali Yıldırım'ı ikna ettim.

Ali Yıldırım Avukat Vahit Çağatay ve icra memurlarına telefonla talimat vererek ordan ayrılmalarını söyledi.Ertesi gün bir yerlerden borç harç alarak 3 bin TL yi Ali Yıldırım'ın ofisine giderek ödemeyi yaparak dava dosyasını kapattım.

Sonucta ailem cocuklarımın yaşadığı pisikolojiyi anlatmam ve unutamam.Maldia Dergisi ve Maldia haberi bitirmek için ellerinden gelen tüm imkanları kullandılar.Hatta reklam veren firmalara haber gönderttiler Maldia'ya reklam vermeyin..

Yaşadığim sıkıntılar anlatma ile bitmez.

Ben Allah'a havale ederek konuyu kapattım.

Tekrardan deprem konusuna gelecek olursak,Malatya Belediyesi BİL-GRUP şirketine çöşnükteki Florya evleri halk diliyle Çakır tepe ve Bostanbaşı'nda Sadabat evleri ile çok katlı projeler ve yüksek katlı bina yapımınına imar açarak ve ruhsat vererek fitili ateşlemiş oldu.

2011 yılında Bostabaşında yapımına başlanan 13 katlı sadabat evleri ve Çöşnük'deki 15 katlı Floryapark evlerinin ruhsatını veren o dönemin Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dır! Malatya Ak parti Milletvekili Ahmet Çakır'ın aile şirketine ait olan Genç grup inşaat şirketi hala Karakavak,Tecde ve bostabası'ında depremde büyük hasar alan yüksek katlı inşaat projeleri devam ediyor.

!Malatya'da son yıllarda yıldızı parlayan Tecde, karakavak ve Bostanşı bölgesinde en düşüğü 13 katlı olan SİNERJi inşaat binaları depremde oturulmayacak hale geldi.SİNERJİ İnşaatın ortakları Ak parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'nın aile bireyleri,

Hacı Uğur,Polat ve Kadircan Esen.! Yani Malatya'da belli bir grup menfaati ve çıkarı için pastanın bir ucundan tutmuş götürüyorlar..

Sonrada Allah Peygamber biz elhamdülillah Müslümanız.Birilerinin Rant Menfaati yüzünden Malatya depremde enkaza dönüştü.!

Ama faturalar bir kaç müteahhit,mühendis ve yapı denetim şirketine kesiliyor.!

Malatya'nın kaderiyle oynayan imar izni ve ruhsat veren İMAR ve RUHSAT darbecileri bugün hiç birşey olmamış gibi arkasındaki siyasi gücü kullanarak elini kolunu sallayarak geziyorlar.!

Yazık günah eğer kim bulunduğu makamı kullanıp menfaat rant sağlıyorsa bunun hesabnı bedelini mutlaka vermeli.!

2013 yılında mahkeme kararı ile sonuçlanan dava sonra bize destek veren Malatya haber sitesi savcının kararını haberleştirmisti.haber linkine tıklamayı unutmayalım..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.