Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2416.2
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57967.35$

Malatya'da 20 Yıllık Siyasi  Saltanat'ta Devrim Yaşandı.!

05 Şubat 2024, Pazartesi 09:44

AK Parti 31 Mart'fa yapılacak olan yerel seçimler için her şehirde olduğu gibi Malatya'da da, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını açıkladı.

 Malatya Büyükşehir Belediye başkanlığı için daha önce Sami Er,açıklanmıştı. 

İlçe adayları ise bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,tarafından yoğun bir katılımla açıklandı. 

Malatya Büyükşehir'de dahil ilçe adaylarına bakıldığında  listede son 20 yılın devrimi yaşandı.! 

Malatya'da yıllardır kutuplaşan ve gruplaşan,belli bir  çember içinde dönen siyasi döngünün,bugün açıklanan aday listesiyle son buldu.! 

Malatya'da belli bir gurubun 20 yıllık siyasi saltanatı bugünkü liste ile sona erdi.!

6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketinin birinci yılına giriyoruz,yaşadığımız depremler,hala sıcaklığını koruken,Allah bir daha böyle felaketleri bizlere yaşatmasın. 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 

6 Şubat Depremleri Malatya'da bir çok insanın geleceğini ve gelecekle ilgili hayalini,planını ve hesabını alt üst etti.! 

Birilerinin bir hesabı,planı varsa,Allah'ında bir hesabı planı vardır.! 

Eğerki asrın felaketi yaşanmasaydı,(keşke'de yaşamasaydık)Malatya'da belkide çok fazla bir  değişim dönüşüm olmayacaktı. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,aylar önceden deprem bölgelerindeki büyük değişimin ve dönüşümün olacağını söylemişti. 

Bugünkü tabloya ve listeye baktığımızda adaylara her dönem olduğu gibi bu dönemde de bazı kesimler tarafından tepkiler oldu,bu tepkilerin zamanla seçim gününe kadar azalacağını göreceğiz. 

Bir çok seçim yaşadım,yakınen takip ediyorum,gördüğüm tablo genelde ortalıkta bağıran çağıran adaylara tepki gösteren ve algı oluşturmaya çalışanların  bir çoğu zaten AK Parti'ye oy vermeyen kesimdir.! 

Çünkü bu asparagaz tepkilere ve algılara  bir çok kez şahit oldum. Bir kez daha söylüyorum geçende yazmıştım ,AK Parti,Malatya milletvekilleri ve il teşkilatı ilçe adaylarını belirleme noktasında  süreci iyi yönetemedi.! 

AK Partiye gönül ve emek veren bir çok aday adayı hiçe sayılarak büyük bir haksızlığın yapıldığı kamuoyunda konuşuluyor.! 

Bir birinden değerli bir çok  ilçe aday adayının gönlünün  alınması gerekiyor.! 

Tekrardan seçilen adaylara gelecek olursak,hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyorum. 

İnşallah enkaza dönmüş bir şehri ayağa kaldırma noktasında,herşeylerini ortaya koyarak,kendileri siper ederek memlekete faydalı olurlar.! 

Son olarak, kamuoyunda Doktor ve Avukat'tan belediye başkanı olurmu tepkilerinin olduğunu görüyoruz,eğerki bu şehirde,helvacı,öğretmen ve baytar  belediye başkanlığı yapıyorsa ve bazı kesimler tarafından başarılı bulunuyorsa,Doktor ve Avukat,bu işin alasını ve en kral belediye başkanlığını yaparlar.!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/malatyada-20-yillik-siyasi-saltanatta-devrim-yasandi-40432

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.