Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2408.2
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57416.54$

Malatya Siyasi Çekişmenin Kurbanı mı !

31 Ocak 2024, Çarşamba 22:39

Malatya'da AK Parti belediye başkan adaylarının açıklanmaması çileye dönüştü.Malatya tarihinde siyasi çekişmesinin en kısır dönemini yaşıyor.

31 Mart'ta yapılacak mahali idareler seçimleri için il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleme noktasında iç çekişme ve gecikmeler nedeniyle vatandaşı ve bizler basın mensupları olarak çileden çıkma noktasına getirerek, yeter artık kimi açıklayacaksınız açıklayın durumuna getirdi.!  

Vatandaş yolda önümüzü  kesiyor,yoğun telefonlar alıyoruz,kimler aday gösterilecek niye süreç bu kadar uzadı sorularna muhattap olarak vatandaşa ne cevap vereceğimizi şaşırdık.! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Sami Er'i açıkladıktan sonra gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde bazı  ilçe adayları isimleri kamuoyuna sızdırılmıştı. Özellikle Merkez ilçeler için tepeden inme ve torpille aday gösterilmeye çalışılan,Battalgazi için Bayram Taşkın, Yeşilyurt için ise İlhan Geçit,İsimleri kamuoyuna sızdırılması tepkilere neden olmuştu. 

Burada İlhan Geçit ve Bayram Taşkın'nın bu işin üstesinden geleceklerinden şüphem yoktur ve kişiliklerine kimse laf söyleyemez her iki isimde değerli ve   toplumda  karşılığı olan sevilen isimler,özellikle İlhan Geçit'in daha çok sevildiğini ve  ön planda olduğunu söylemeden geçmek haksızlık olur. 

Ancak bizim buradaki sitemimiz AK Parti'ye gönül veren hizmet ve emek veren,başvuru yapan bir birinden değerli sayısı 30 olan merkez ilçe aday adayına haksızlık yapılmıyormu.!  

O zaman aday aday başvurularını kaldırın,bu keşmekeş aday adaylığı süreçleri ortadan kalkmış olsun.? 

Kamuoyunda her gün farklı isimlerin ön plana çıkması artık maraz getirmeye başladı.! 

Malatya'da çarşıda, pazar'da  çay ocaklarında gündemde olan ve konuşulan tek  konu  Battalgazi'ye Yeşilyurt'a kimler aday olacak,mevcutları devam edecek mi ve her gün farklı isimlerin ortaklıkta dolaşması milleti usandırma noktasına getirdi.? 

Artık kimi açıklayacaksınız açıklayın! 

Aldığım kulis bilgileri Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, İl başkanı ve milletvekilleri anlaşmazlığa düşmüş.! 

Herkes kendine yakın isimleri aday göstermeye çabasına girmiş, ve bu yüzden sürecin uzmasına sebep olduğu dilden dile konuşuluyor. 

Malatya'nın siyasetini 20 yıldır dizayn eden ve Malatya'nın patentli  Ablası olarak bilinen Öznur Çalık'ın emekliye ayrılmasıyla birlikte siyasi çekişmenin pik yapmasına neden olduğu konuşuluyor. 

Özellikle Abla'ya özenen ve yerine geçmek isteyen, daha çok söz sahibi  olmak isteyen AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca'nın hali evlere şenlik.! 

Aldığım kulis bilgileri  Malatya'da yaşamayan ortalıkta görünmeyen neredeyse kayıp ilanı vereceğimiz sayın İhsan Koca'nın Malatya siyasetine ayar vermeye kalkması bana ironik geldi.! 

Sayın Koca'nın ilçe belediye başkan adaylarını belirleme noktasında her gün farklı bir isim ortaya atması, nedeniyle aday gösterilme sürecinin uzamasına sebebiyet verdiği kamuoyunda konuşuluyor.! 

Yeter artık yıkılmış enkaza dönmüş bu şehire deprem sürecinde bir  faydanızın olmadığının iddia edildiği bir süreçte  kendi iç çekişmeleriniz yüzünden,zararı millet görüyor,yani olan millete oluyor,gölge olmayın, yeter..!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/malatya-siyasi-cekismenin-kurbani-mi-40414

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.