Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2441.3
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63009.09$

MALATYA SEÇİMİNİ YAPTI

06 Nisan 2024, Cumartesi 13:11

Maldia Dergisi olarak yeni bir sayımız ile daha siz değerli okuyucularımızın karşısındayız.

Maldia Dergisi ve haber olarak siz değerli okuyucularımız ve sponsorlarımızdan aldığımız destek ve güç ile yayın politikamıza çizgimizi bozmadan şeffaf ve dürüst bir şekilde devam ediyoruz.

Aylardır beklenen 31 Mart yerel 
yönetimler seçimi artık geride kaldı. Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da sandık başına giden seçmenler kendilerini önümüzdeki 5 yıl süreçte 
yönetecek yerel aktörleri belirledi.
Seçimler geride kaldı ancak tartışmaları halen sürüyor.

 Özelikle AK Parti’de yaşanan ciddi oy düşüşü ve buna paralele olarak 
CHP’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehri kazanması kuşkusuz siyasi arenada önümüzdeki günlerde de konuşulacak konuların başında yer almaya devam edecek. AK Parti’nin şimdiden seçimin 
sonucunu masaya yatırarak alacağı önlemleri önümüzdeki günlerde 
bizzat yaşayarak göreceğiz ama şu bir gerçek ki, aday belirlemede bazı 
bölgelerde gösterilen isimlerin 
seçmen nezdinde ciddi tepkiye neden olduğu. 

Türkiye genelinde birçok belediyeyi yıllar sonra kaybeden AK Parti’de Malatya’da ise 2 ilçe uzun yıllar sonra el değiştirerek CHP’ye geçti. 

31 Mart seçimlerinde Malatya’da büyük oranda oy düşüşü yaşamasına rağmen AK Parti Büyükşehir ve merkez ilçeler dahil 7 ilçeyi kazanarak yoluna devam edecek.

CHP ise Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da oy oranını artırarak 2 yeni ilçe Doğanşehir ve Yazıhan’ı alarak 5 ilçe belediye başkanlığı ile yoluna devam edecek.

Cumhur ittifakının üyesi MHP ise Malatya’da oy oranını koruyarak 
Kuluncak ilçesini yeniden alarak 
yoluna devam ediyor.
Evet seçimler geride kaldığına göre artık Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması adına seçim öncesi verilen tüm sözlerin ve vaatlerin biran önce yerine getirilmesi şüphesiz tüm Malatyalıların beklentisi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın geçtiğimiz günlerde mazbatalarını alarak görevlerine resmen başladılar.
 
Malatya’da özellikle Büyükşehir ve iki metropol ilçe olan Battalgazi ile Yeşilyurt’ta kuşkusuz çiçeği burnunda başkanları zorlu bir süreç bekliyor.

 6 Şubat 2023’de yaşanan 
depremlerde yerle yeksan olan bir şehirde Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başta olmak üzere, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’ten bu minvalde beklentiler bir hayli yüksek.


İşleri bir hayli zor görünen belediye başkanlarının, araya giren bayram tatilini iyi değerlendirip nasıl kadro kuracakları ve nasıl bir yol haritası çizeceklerini önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.

Son olarak Maldia ailesi olarak tüm Malatyalı hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik eder sağlıklı ve huzurlu yaşam nasip etmesini Cenab-ı 
Allah’tan niyaz ederim.
 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.