Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64366.97$

MALATYA MENFAATİ !

29 Ağustos 2017, Salı 15:17
Malatya her zaman önemli olayların kontrol noktası olmuştur. Bunu biz değil, tarihin tozlu raflarındaki arşiv bilgileri söylüyor.

Daha yakın zaman önce yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde bile merkez üslerden biri olduğumuz ortaya çıkmadı mı?

Peki neden Malatya?

Çok basit, vatanseverlik ve dini açıdan toplumsal refleksi en hassas olan illerden birisi olduğumuz için!

Yani Kürdüyle, Alevisiyle, Ermenisiyle tam bir mozaik olan Malatya’yı bu özelliği üzerinden vurmak her zaman birilerinin vazgeçemediği düsturu olmuştur. 

Bu mozaik kırılırsa, Türkiye de ortadan ikiye ayrılır.

Niyazi Mısri’nin bir çok dizesinde bahsettiği ‘Güzel şehir Malatya’nın bu renkli mozaik yapısıyla ‘dostça, kardeşçe nasıl yaşanır’ ı sağa sola en güçlü mesajlarla göstermesi en büyük duamız. 

Biz bazen bazı şeylerin değerini idrak etmekte zorlanıyor ve elimizdeki hazinenin kıymetini bilmiyoruz. 

Neden mi söyledim bu sözü?

En yakın örneğe gidelim… Yakın zaman önce Hekimhan’da maden yataklarına yapılacak yatırımla birlikte, çıkarılan madenin daha iyi değerlendirilmesi ve ilçenin kurulacak tesislerle çağ atlaması gibi önemli bir durum söz konusu idi… Lakin, bu olay birilerinin çomak sokmasıyla bozuldu ne yazık ki!

Niye kardeşim, Hekimhan’ın kalkınması, doğal olarak Malatya’nın bu girişimle ekonomik anlamda kasasına büyük girdi sağlaması ihtimali niye rahatsız etti sizi?

Bakın bu olay bile ülkemizin hangi noktada tırpanlanmaya çalışıldığı, iç düşmanlar tarafından nasıl paçası çekilmek suretiyle al aşağı edilmek istendiğinin en mide bulandıran örneği aslında.

Malatya’yı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koltuğunda bugüne kadar en iyi şekilde temsil eden Bülent Tüfenkci’nin de bu noktada rahatsızlığının olduğu bilinen bir gerçek.

Sayın bakanın, Malatya ile ilgili hizmet ve yatırım noktasında yaptığı birçok girişimde birilerinin istemsiz ve ‘ben yoksam bu iş olmasın’ şeklindeki tavrı ile karşı karşıya geldiği artık bilinen bir gerçek.

Yapmıyorsunuz, bozmayın bari… Çalışmıyorsunuz, çalışanı engellemeyin bari. 

Memleket menfaati söz konusu olduğunda bütün çizgiler düz olmalı, yok eğer yamuk olmakta direten olursa, vatandaş dimdik hizaya getirmesini bilir!

Yazımıza son noktayı koymadan önce mübarek Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemi ve ülkemize sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini temenni eder, bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.