Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2430.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66596.92$

MALATYA HİZMET BEKLİYOR

25 Eylül 2019, Çarşamba 18:22
Ak Parti iktidarları döneminde alışık olduğumuz ‘her şehre yağmur gibi hizmet’ atağı işleyişi maalesef ki bir süredir durmuş durumda.  

Hükümet haklı olarak geçen yıl döviz kuru üzerinden oynanan oyunun ekonomimize verdiği ciddi zararları telafi etmek için kemer sıkma politikası uyguluyor.

Bu durum da yapılması düşünülen ya da yapılan yatırımlara büyük sekte vurmakta.

Malatya özelinde olaya bakıldığında bile durumun ciddiyetini net bir şekilde görebiliyoruz. 

Ekonomimiz eski halinde olsa bugün çevreyolu sıkıntımız, daha büyük bir hastane ihtiyacımız, yeni istihdam alanları, artan nüfusa cevap everecek alt merkezler, bir türlü başlanamayan ve böyle giderse hiçbir zaman başlanamayacak gibi görünen Sahil Yolu gibi acil ihtiyaçların yer aldığı bir liste durumu da söz konusu olmazdı muhtemelen. 

Tabi burada bu hizmetlerin alınamaması ya da henüz vatandaşın hizmetine sunulamamasının tek nedeni ekonomik etkenler değil; maalesef siyasilerimizin de zamanlarının büyük bölümünü boş işlere harcayıp, asıl vakit ayırmaları gereken bu tür hayati meselelere zaman ayırmamalarının önemli payı var.    

Araştırın ya da akşam haber bültenlerinde takip etmeye çalışın hangi vekilin ne yaptığını, nereyi ziyaret ettiğini, nerede vakit harcadığını göreceksiniz.

Hepsi görüntü vermenin peşinde!

Vakitlerinin büyük bir bölümünü düğüne, cenazeye gitmekle harcıyorlar. 

Hele bazı vekiller yanlarında sırf şehirdeki cenaze ya da düğünlerin çetelesini tutmaları için adam çalıştırıyorlar. 

Elbette ki insani açıdan bu tür ziyaretler de olmalıdır, ancak bunu icraat yapması için seçilmiş bir siyasi ya da belediye başkanının sanki tek işi oymuş gibi mesaisinin önemli bir bölümünü harcayarak yapması mantığa aykırı bir durum.

Bir ara Ankara’da bakanlıkların kapılarını arşınlamak ve yatırım koparmak için oluşturulduğu söylenen bir ‘Malatya heyeti’ uygulaması başlatıldı, sağ olsunlar zor olduğundan olsa gerek o uygulamadan da kısa sürede vazgeçtiler!

E peki nasıl hizmet alacak Malatya?

Acilen bekleyen hizmetleri nasıl alacak nüfusu 1 milyona dayanmış bu koca şehir?

Siyasinin zamanı yok, belediye başkanının asfalt ve kaldırım dışında işten anladığı yok! 

İnsan sayısı çok; bu insanların ihtiyaç duyduğu hastaneler, sosyal alanlar, alt merkezler yok… Araç sayısı çok; bu araçların kullanabileceği yollar, otoparklar yok!

Ondan sonra da kıymetli belediye başkanlarımız çıkıp, 100 metrekareye asfalt sermekle, yolları daraltma pahasına kaldırım yapmakla kendince göz boyadığını sanıyor.

Bize göre Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın seçim mottosu da olan ‘İnsana dokunmak’ anlayışının en güzel tezahür edeceği alanlar yatırım ve hizmet alanlarıdır.