Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

MALATYA GÜNDEMİNE DAİR

26 Eylül 2017, Salı 13:53
Oldukça hareketli geçen TSO seçimlerinin ertelenmesi kararını kimse beklemiyordu. Demek ki böyle uygun görülmüş deyip, saygı duymak lazım. Ama bu kısacacık adaylık süreci içerisinde de gördük ki, oldukça iddialı projeler ve yine iddialı söylemlerin damga vurduğu bir süreç geride kaldı. 

Umarız Nisan ayında da süreç yine bu kadar heyecanlı ve üretken bir görünümde olur. Zira kazanan Malatya olur.

Gelelim Malatya’nın diğer gündem konularına…

Elbette ki her zaman olduğu gibi ilk sırada kayısı var. Bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekiyor mu, şu günlerde varsa yoksa Fındık!

Fındığın fiyatı bütün tarım ürünlerinin önüne geçmiş durumda. Kayısı ise üvey evlat muamelesi görüyor.

Elbette Fındık da bu ülkenin önemli bir nüfusunun geçim kaynağını sağlayan tarımsal bir ürün, ancak fındığın piyasa durumu iyileştirilirken kayısıyı da unutmamak lazım.

Sayın bakanımız Bülent Tüfenkci’nin kayısıda lisanslı depoculuğun bir an önce hayata geçirilmesi ve piyasa şartlarının düzeltilmesi konularında verdiği çabalar taktire şayan. Ancak bu konuyu ulusal bazda gündeme taşıyacak diğer isimler her ne hikmetse sus pus olmuş durumda.

Bir diğer mevzu ise yatırımlar ve hizmetler…

Evet Malatya bölgesinde parlayan bir yıldız, evet Malatya önemli hizmetler alıyor… Lakin bu ölçekte, binlerce insanın üretim ve tüketim esaslı günlük yaşantısını sürdürdüğü bir İl’e daha fazlası lazım.

Ulaşım, şehirleşme, eğitim ve tanıtım noktasında önümüzdeki günlerin güzel gelişmelere gebe olması dileklerimizle, kalın sağlıcakla.