Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2439.0
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62736.13$

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 17 KATRİLYON BORCU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI.?! 

16 Nisan 2024, Salı 20:08

Bir önceki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın defalarca belediyenin borcu olmadığını açıklamasına rağmen,belediyenin borcunun 17 katrilyon olduğu bugünkü meclis toplantısında açıklandı.

Malatya Büyükşehir belediyesi yeni meclisi bugün  ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Yapılan gizli oylamalı seçimde Meclis Başkan vekilliği için Ali Ekinci ve Ramazan Ayhan oylamaya tabi tutuldu. 

Oylama sonrası Ali Ekinci aldığı 45 oyla Meclis 1. Başkan Vekili olurken Ramazan Ayhan ise 36 oyla Meclis 2. Başkan Vekili seçildi.
Büyükşehir’in en önemli gündem maddelerinden biride belediyenin ne kadar borcu olduğu merak ediliyordu. 

Meclis toplantısında beklenen oldu Malatya Büyükşehir belediyesinin şirketleri birlikte toplamda  17 katrilyon borcu olduğu açıklandı. 

Geçtiğimiz günlerdeki yazımda,Malatya Büyükşehir belediyesinin 12 katrilyon borcu olduğunu yazmıştım.

3 Nisan'da Açıkladığım borç rakamları doğru çıktı.. Sadece Malatya Büyükşehir belediyesinin  12 Katrilyon 138 milyon borcu çıktı.!

Büyükşehir şirketleri ile birlikte toplamda 17 katrilyon borcu olduğu açıklandı.

Selahattin Gürkan’nın yalanları ortaya çıktı.! 

Sürekli dürüstlükten ve şeffaf belediyecilikten bahseden Gürkan,en son ki meclis toplantısında da belediyenin borcu olmadığı ve alacaklı olduklarını açıklamıştı.! 

Sayın Gürkan, eski Yimpaş binasının yerini kiraya verdiklerini kamuoyuna açıklamıştı.! 

Meclis toplantısında Gürkan’ın eski Yimpaş binasını sattığı ortaya çıktı.! 

Aldığım bir kulis bilgisi ise eski Yimpaş yerini alan firma Gürkan’a İzmir Çeşme’de şuanki değeri 50 milyon TL olan 2 dönüm arazi üzerinde yapılan lüks ultra havuzlu villa hediye ettiği iddia ediliyor.! 

Gürkan ile ilgili başka bir iddia ise Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve buğday pazarı ile ilgili büyük bir vurgunun olduğu ihale süreci ve dükkanların usulsüz ve şaibeli bir şekilde satıldığı iddia ediliyor.! 

Belediyeyi borç batağına sürükleyip iflasın eşiğine  getiren,Selahattin Gürkan ile ilgili çok ciddi anlamda  hatırı sayılır mal varlığı edindiği de kamuoyunda konuşuluyor.?!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.