Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2408.1
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57575.77$

MALATYA AK PARTİ'DE NELER OLUYOR!

04 Eylül 2023, Pazartesi 23:17

Malatya AK parti il başkanı Namık Gören'nin atanmasının üzerinden 2 geçmesine rağmen yönetimi oluşturamaması kafalarda soru işareti bıraktı.?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Temmuz'da AK Parti Malatya İl Başkanlığına Avukat Namık Gören'i asaleten atamıştı. 

Atamanın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen İl Başkanı Namık Gören'nin yeni yönetimi oluşturamaması kafalarda soru işareti bıraktı?  

AK Parti tüzüğüne göre 45 gün içinde yönetim kurulu başkanı yönetimi oluşturup açıklaması gerekiyor. Ayrıca tüzükdeki maddelerden bir diğer konu ise yönetim kurulunun  haftada 2 defa  toplanıp,toplantı gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Tüzükdeki bir diğer maddeye göre Başkan Namık Gören 45 gün içerisinde yönetim kurulunu belirleyemez ise,Gören'in il başkanlığı otomatikman düşer. 

Aldığım duyumlar ise parti içinde yeni yönetim oluşturma noktasında bir çekişmenin ve anlaşmama konusunda ciddi bir sorunun yaşandığı ifade ediliyor. 

İl Başkanı Namık Gören'in atanmasında büyük desteği olan Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya emekli milletvekili Öznur Çalık'ın etkili olduğu konuşulmuştu. 

Mevcut Milletvekileri ile Emekli milletvekilleri  arasında bir çekişmenin söz konusu olduğu kamuoyu tarafından konuşuluyor. 

Emekli olmalarına rağmen Milletvekiliği döneminde Ankara'da ki bağlantılarını kullanıp siyasette kopmak istemeyen Öznur Çalık,Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'nın kendilerine yakın isimleri yönetime sokmak için el altından büyük uğraş verdikleri konuşuluyor. 

Yeni seçilecek olan yönetimin önümüzdeki Belediye başkanlığı seçiminde,aday gösterme noktasında etkin bir rol alacağı için yeni yönetim kurulu için parti içinde çekişmenin yaşandığı ifade ediliyor. 

Bu yüzden Malatya Ak Parti'de yeni yönetim kurulunun büyük önem arz edeceği konuşuluyor. Benimde aklıma gelen  İl başkanı Namık Gören,yaşanan bu çekişmeden dolayımı yeni yönetimi oluşturmadı.! 

Ak Parti'nin tüzüğüne göre Namık Gören'nin başkanlığı düşmüş durumda,aksine yeni sürpriz gelişmelerde olabilir. 

Malatya Ak parti il başkanlığında açıklanamayan yönetimden dolayı,yeni bir il başkanı atama ihtimali de söz konusu olabilir. 

Bakalım önümüzdeki günlerde  nasıl bir gelişme olacak,başkan değişecek mi kime  yakın isimlerin yönetimde kendine yer bulacağı  ve nasıl bir yönetim kurulu oluşturulacağı,partililer ve vatandaşlar gibi bizde merakla bekliyoruz.

https://www.maldiahaber.com/haber/malatya-ak-parti-teskikatinda-neler-oluyor-39797

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.