Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2405.6
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57493.61$

Malatya AFAD’ta Neler Oluyor.!!      

20 Temmuz 2023, Perşembe 15:30

Malatya’da 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor.
Yaşadığımız asrın felaketi olarak adlandırılan depremin üzerinden 6 ay geçti.Devletimiz Malatya ve deprem bölgelerinde başarılı bir şekilde çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Malatya’da yıkım ve enkaz çalışmaları hızlandırılarak devam ediyor.Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,Malatya şehir merkezinde haftaya inşaat çalışmalarına başlayacağız açıklaması sevindirici bir gelişme oldu.

Çünkü tüm Malatyalıların merak ettiği ve aldığımız en çok soruların başında şehir merkezinin akibeti ne olacak.! 

Malatya halkının  beklentisi ve istediği,doğru isabetli ve estetik bir şehir projesi ve planlaması yapılarak geleceğin Malatya’sını inşa etmek.! 

Buradan tekrardan  şehrin yerel yöneticilerine ve yetkililerine sesleniyorum,gereken özverili çalışmaları yapıyorsunuz.

Bizler ve vatandaşlarımızın siz değerli yöneticilerimizden beklentisi büyük.Yeni bir Malatya kurulması noktasında gereken özverili ve doğru bir çalışma örneği gösterirseniz ilerki dönemlerde Malatya’da tarihe geçersiniz.

İnşallah yaşadığımız bu asrın felaketinde bir ders çıkarılır,depremin izlerini Malatya’mızda silerek normale döneriz.
Ama bakıyorum,bu büyük felaketten maalesef ders çıkarmayan yöneticilerimiz ve kurumlarımız var.! 
Son dönemlerde en çok konuşulan kurumların başında AFAD geliyor.!AFAD Malatya’da sınıfta kaldı diyebiliriz.AFAD ile ilgili çok vahim iddialar var.!

AFAD başındaki müdür Mustafa Türker denen zat ile ilgili ciddi yolsuzluklar ve Milyonları bulan vurgunlar olduğu konuşuluyor ve iddia ediliyor.

Deprem sonrası Dünya’da ve Türkiye’de vatandaşlar tarafından ciddi anlamda destek verilerek ,milyarlarları bulan yardım toplandı.
Malatya AFAD’a aktarılan milyonları bulan paralar doğru kullanılmadığı iddia ediliyor.

Deprem sürecinde başarısız bir yönetim göstererek tepkileri üzerine çeken AFAD Müdürü Mustafa Türker,satın alma müdürü   ile birlikte piyasayadan vatandaşın hizmetine sunulmak için alınan,Konteynır beyaz eşya,mobilya,kanepe,klima,ve benzeri temel ihtiyaçlar gibi bir çok ürünü formaliteden bazı firmalardan teklif alındığı ama genellikle aynı firmalar üzerinden ürünleri satın aldıkları iddia ediliyor.

Bu konuda şahsıma ve haber merkezimize bir çok ihbar ve şikayet geldi.AFAD özellikle Battalgazi Belediyesine  bağlı MORMAŞ şirketi üzerinden işbirliği yapılarak ürünlerin satın aldığı iddia ediliyor.

Burada AFAD müdürü Mustafa Türker’i kimler koruyor,arkasında hangi siyasiler var.! 

Aldığım duyumlar Mustafa Türker’i O makama getiren ve arkasında duran son seçimde milletvekiliği sona eren bazı eski milletvekillerinin koruduğu ve kurumlardan ellerini çekmedikleri iddia ediliyor.

AFAD’a ürün veren bir kaç firma sahibininde dolaylı yollardan bir önceki Milletvekillerine yakın  olduğu ve dost ahbap çavuş ilişkisi içerisinde işlerin yürütüldüğü dilden dile konuşuluyor.

Şahsıma ulaşan bir çok firma sahibi bu konuda adaletsizlik ve haksızlık yapıldığını söylerek sitemde bulunarak tepkilerini dile getirdiler.

Kısacası gördüğüm ve duyduğum kadarıyla yaşadığımız asrın felaketinde bir ders çıkarılmamış.!

Son olarak üzülerek ifade etmek istiyorumki,bu yaşadığımız asrın felaketinde kimler depremi fırsata çevirip rant ve menfaat elde ederek,kul  hakkına giriyorsa mutlaka hesabını  verecektir ve vermelidir.!

https://www.maldiahaber.com/haber/malatya-afadta-neler-oluyor-39644

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.