Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2400.0
  • BIST
    10177.51
  • BTC
    57768.22$

İthal Belediye Başkanı Adayı İstemiyoruz.?!

26 Kasım 2023, Pazar 20:44

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü adayın mevcut başkan Selahattin Gürkan, olacağını düşünüyorum.

Çünkü Selahattin Gürkan,şu anda yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı  memnun olan çok sayıda malatyalı var.

Gürkan, 4.5 yıllık görev süresince, pandemi depremler ile mücadele etmesine rağmen yaptığı hizmetlerden dolayı başarılı buluyorum.

Selahattin Gürkan,bir  önceki belediye başkanlarına  göre başarılı projelere imza attığını tüm Malatyalılar gördü. Tabiki burada Selahattin Gürkan'nın eksikleri ve hataları mutlaka vardır.

Ama genel olarak baktığımızda başkan Gürkan,pandemi süreci ve yaşadığımız asrın felaketi depremlerde sahada canla başla mücadele ederek şehrine hitmet etmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştı.

Bu mücadelesi ve gayretini görmemezlikten gelirsek nankörlük etmiş oluruz.   Son günlerde her seçim öncesi olduğu gibi Selahattin Gürkan'a karşı bir karalama kampanyası bazı  güçler veya rakip konumundaki kişiler tarafından özellikle sosyal medyada algı oluşturularak,yıpratılmaya çalışılıyor.

Zaten bir siyasetcinin hatası eksiği varsa,kul hakkına girmiş ise,günahıyla sevabıyla,bunun hesabını ve bedelini zamanı geldiğinde bir şeklide verecektir. Son günlerde kamuoyunda ve kulislerde Malatya Büyükşehir belediye başkanlığı için bir kaç isim konuşuluyor.

AK Parti'den Malatya'da büyükşehir belediye başkanlığı için bir aday adayının başvurması hayal kırıklığı yarattı.

 Her seçimlerde aday adayı olan Ahmet Durmuş'un başkan adayı olması için bir çabasını ve mücadelesini göremedik.

Sayın Durmuş,dostlar pazarda görsün hesabı sadece esamem  okunsun reklamım olsun düşüncesinde sanırım.  

Yaptığım bir çalışma ve araştırmada bire bir görüşerek bir çok vatandaşın nabzını duygu ve düşüncelerini aldım.

Netice itibari ile Malatyalılar dayatma ile ithal ve ısmarlama belediye başkanı adayı istemiyor. Yıkılmış virane olmuş bir şehirde emek vermeden,bu şehrin tozunu toprağını yutmadan ve çilesini çekmeden tepeden gelip aday olmak kabullenir gibi değil.

Bunun bir örneğini Milletvekiliği seçimlerinde gördük.! 14 Mayıs genel seçimlerinde,İthal ve torpille bir milletvekilinin aday gösterilmesi o dönem tepkilere neden olmuştu.

Şuan acemi ve ithal Milletvekili konumundaki Abdurrahman Babacan'nın hali ortada,seçimlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen,sayın Babacan,Malatya için ne  yaptı,ben birşey göremedim.

Sayın Babacan,ara sıra Malatya'ya gelerek eş dost akraba ziyaretlerini sosyal medyasında paylaşıp,daha sonra ver elini Ankara İstanbul ve yurtdışı,gezi programlarına katılarak Milletvekiliğinin tadını çıkarıyor.!

Mart 2024 yerel seçimleri  yıkılmış bitik bir şehir olan Malatya için büyük önem arz ediyor. Son günlerde kulis ve algılar ile Malatya'ya ithal ve ısmarlama belediye başkanı adayı dayatılmaya çalışılıyor.

Yine son günlerde çok konuşulan ve deprem süresince Malatya'da göremediğimiz  Sami Er,ve İhsan Selim Baydaş isimleri birileri tarafından  pazarlanmaya çalışılıyor.

Sami Er ve İhsan Selim Baydaş,başarılı bürokrat olabilirler,ama yıkık ve enkaza dönmüş  Malatya'da,şehrin sorunlarına hakim olmadıkları için başarılı olma şansları çok düşük bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta yine olan vatandaşa ve Malatya'ya olur.

Bu saatten sonra Malatyalıların ithal ve ısmarlama aday'a ve zaman kaybına tahammülü yoktur.

Malatya Büyükşehir Belediyesi için hali hazırda genel olarak  başarılı olan ekibini ve  sistemini kurmuş,sevelim sevmeyelim bir belediye başkanı görevinin başında devam ediyor.Şahsi görüşüm macera heyecan aramaya gerek yoktur.

Malatya'da bugün yapılacak olan temayül yoklaması sonucuna göre Selahattin Gürkan'nın kaderi belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  AK Parti genel merkezi temayül yoklaması sonucuna göre çok zayıf bir ihtimal olan Gürkan ile devam etmiyoruz kararı çıkarsa,o zaman Malatya'da yaşayan,şehrin sorunlarına hakim olan ve   toplumda karşılığı olan liyakatlı bir belediye başkanı adayı gösterilmesi gerekiyor.

Sonuç olarak olası aksi bir durumda ise  Malatyalılar  İthal ve ısmarlama  belediye başkan adayı  istemiyor.?!

İlçe belediye başkanlarını ve aday adaylarını ise Büyükşehir belediye başkanı netleştikten sonra kaleme alacağım.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mesut
    07-01-2024 12:51

    YalakalarKonuşmasını bilmeyen Başkan istemiyoruzYerli çok Malatya’mızda

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.