Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63549.979$

İMKAN VE İMKANSIZLIK !

24 Temmuz 2018, Salı 18:46
Sevgili Malatyalılar bugün müsaadenizle günümüzün spor yapan şanslı neslinden ve neden bu kadar iyi imkanlara sahip olmalarına rağmen bunu değerlendiremeyip, bir yerlere gelememelerinden bahsetmek istiyorum.

Futbolu bir çok erkek bireyin sevdiği kadar ben de severim, hatta bu sevgimi daha çocukluk yıllarımda bir futbol kulübünün alt yapısına yazılarak taçlandırmıştım. Ancak ne yazık ki biz şimdiki nesil kadar şanslı olmadığımızdan bu ilgi ve sevgimiz, yokluk ve imkânsızlıklar arasında kaybolup gitti.

Ne top oynayacak adam akıllı saha, ne giyecek krampon, ne de barınma- beslenme gibi alt yapının olmazsa olmazlarını oluşturan önemli unsurlar…

İşte belki de bu yokluklar nedeniyle bir çok yetenek daha çocuk yaştayken keşfedilemeden başka meslekleri seçmek zorunda bırakıldılar.

Oysa şimdi öyle mi?

Kent merkezini geçtim, nerdeyse şimdi her okulun bahçesinde sentetik saha var. Kimisi bu sahalara sağlıklı değil der ama bence o kişiler dönüp maziye bir kez daha bakarlarsa, o ‘Sümer’ ve ‘Şeker’ gibi toprak sahaların zeminlerinde düşülüp ciddi yaralanmaların yaşandığı yılları görürler derim.

Haa bizim Kıvırcık Sokrates Abdullah ağabey (Abdullah Ergün) gibi sırf fantezi olsun diye toprak saha sevenlerdenseniz onu bilemem. Hoş, bu ağabeyimiz şimdilerde de farklı bir amaç için kullanılacak olan Sümer okulunun toprak sahası kapatılmasın diye halkı isyana teşvik ediyor.

İşin şakası, o dönemler her yönüyle yokluk, imkansızlıktı.

Söyleyeceğim şu, bugün spor yapan çocuklarımız bir çok konuda geçmiş yıllarda spor yapanlara göre çok daha şanslı.

En önemlisi de yukarıda bahsettiğim tesis ve malzeme konusu.

Ancak işin kötü tarafı şimdi de malzeme var, yetenek yok! Ne Malatya amatör liglerinde, ne Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizde, ne de Yeni Malatyaspor’un alt yapısında ışık veren bir yetenek yok ne yazık ki.

Peki bu neden kaynaklanıyor?

Bakış açısı ve olaya yaklaşma şekli bence.

Bana söyleyin Allah aşkına bugün Malatya’da çocuk yaştan itibaren bir antrenör tarafından keşfedilip, Türk futboluna sunulmuş bir tek futbolcu var mı?

Yeni Malatyaspor alt yapısı sırf yarışmacı bakış açısı ve antrenör egosundan dolayı dışarıdan 20 yaşı geçkin futbolcular transfer ettiği, Malatya Bölgesel Amatör Lig temsilcileri elin yabancı futbolcularına dünya para aktarmayı sürdürdüğü sürece de olmayacak.

Ya peki yöneticilerin bakış açısı?

Neden antrenörlerine hesap sormazlar!

Kardeşim size imkan sunduk, istediğiniz parayı harcadık e peki siz ne yaptınız?

Şimdi gelelim yine günümüzün her yönden şanslı sporcularına…

İnanın bana her yönden şanslısınız. Sizin bugün burun kıvırarak antrenman yaptığınız sahalar, parke zeminli salonlar, kullandığınız malzemeler bir zamanların sizin kadar şanslı olmayan çocuklarının ancak rüyalarını süslerdi.

Size tavsiyem, gerçekten uğraştığınız spor dalını seviyor ve yetenekli olduğunuuz düşünüyorsanız yapın bu işi. Yok eğer sırf zaman geçirmek ya da adı spor olsun diye yapıyorsanız yolun başındayken bırakın. Bırakın ki, o imkanları bulamadığı için kendini gösteremeyen yetenekler kaybolup gitmesin.