Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62799.054$

Hakem yok, VAR var!

14 Ağustos 2018, Salı 13:47
Göztepe maçında Özgür Yankaya ile VAR sisteminin savaşını izledik adeta. Özgür Yankaya Göztepe’yi galip getirmek için çabaladı durdu, VAR sistemi, “Bir dakika sahada sen yoksun ama ben VAR’ım” dedi.

Türk futbolunda yanlış hakem kararlarından en çok çeken kulüp (Bu ispatlanmış örneklerle sabit) Malatyaspor’dur.

Çok uzağa değil geçen sezona bile gidildiğinde takımın köz gibi puanlarının yenildiğine şahit olunacaktır.

Transferde geç kaldık, sakatlıklardan revire döndük yakınmaları arasında çıktığımız Göztepe karşılaşmasında belki çok iyi değildik ama iyi bir takım olacağımızın mesajını verdik.

Bir kere Brezilyalı Guilherme ve Sırp Aleksic için ayrı bir parantez açma lazım.

Bana göre Guilherme bu lige damgasını vuracak bir oyuncu. Hem oyun zekası çok iyi, hem de yetenekli bir oyuncu. Geçen sezon orta sahada eksikliğini hissettiğimiz bölgeler arası geçişi sağlayacak oyuncu modeline çok uygun tarzda bir futbolcu.

Aleksic ise tam bir görev adamı. Ligimizde maç içerisinde 12-13 kilometre koşan oyuncunun ‘çalışkan’ olarak nitelendirildiğini düşünecek olursak, Göztepe maçında bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle bir an olsun durmayan Sırp oyuncu için ilerleyen haftalarda neler söyleneceğini şimdiden merak ediyorum. Attığı golde de çalışkanlığının ve her pozisyonu ciddiye alma becerisinin mükafatını aldı bana göre.

İlerleyen haftalarda iki oyuncunun da daha faydalı olacakları kanaatindeyim.

Orta saha SOS verdi

Olumsuz taraftarlarımıza gelecek olursak…

Dia, Seth ve Ahmet İldiz sahada o kadar sırıttı ki, bir ara herkes gibi bende ekran başında izlerken Erol Hoca’ya tercihleri konusunda tepki gösterdim. Sonra durup bir kez daha düşününce hocaya haksızlık yaptığımı düşündüm.

Niye?

Transferlerin birçoğu kamp görmediği için hazır değil, diğer tarafta sakat oyuncu sayısının fazlalığı… Bir noktadan sonra hocaya da hak veriyorsun. Bu olumsuzluklar arasında tercih hakkının çok fazla olmadığı gerçeğini görmek lazım.

Umarım Fenerbahçe maçına kadar sakat oyuncular düzelir de orta sahamız bu dağınık görüntüsünden bir an önce kurtulur.

Yoksa Fenerbahçe karşısında bu orta saha sorunuyla puan almamız çok zor.

Var olasın VAR

Gelelim sahada VAR olmayan hakemle, verdirdiği kararlarla ‘sen hep VAR ol’ dedirten Video Yardımcı Hakeme…

Oldum olası Özgür Yankaya’nın hakemliğini beğenmemişimdir. Hatta Göztepe maçına atandığını duyduğumda, biraz da tedirgin bir şekilde “Allah’tan VAR sistemi var” dedim kendi kendime.

Sağ olsun yine beni yanıltmadı!

Sahada adeta VAR’la savaştı.

Bir maç düşünün, atılan goller, verilen ve verilmeyen gol kararlarının tamamı yanlış. Gol atıyorsun ofsayt deniliyor, 2 dakika sonra VAR yanlışı düzeltiyor. Poko Adem’den yediği 5’liğin acısıyla sıyırtma faul yapıyor, hakem atlıyor, VAR atlamıyor. Mina’nın ayağına kırma pahasına sert bir faulle dalınıyor, hakem oralı bile olmuyor ama VAR ben varım diyor. Ev sahibi bariz ofsayttan gol atıyor, VAR bir kez daha adaletsizliğe izin yok diyor.

İşte size Türk hakemlerinin durumu!

E haklı olarak ‘var olasın VAR’ demekten alıkoyamıyor insan kendini.

İnanıyorum ki tıpkı Göztepe maçında olduğu gibi, bundan sonra büyük takım- küçük takım, doğu takımı-batı takımı gibi hakem kararlarını etkileyen ayrımcılıklara yeşil sahalarda bir daha kolay kolay şahit olmayacağız.