akparti
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Hakan Kahtalı'dan Savcılığa Komik Suç Duyurusu!

28 Mart 2023, Salı 20:02

HAKAN KAHTALI'DAN SAVCILIĞA KOMİK ŞUÇ DUYURUSU !! 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya enkaza dönüşerek adeta yerle bir oldu. 50 bin can kaybımız oldu ve yüzbinleri bulan yaralımız oldu.

Malatya'da ise özellikle Tecde, Karakavak ve Bostanşı'nda binlerce yeni bina, konut oturulmayacak hale geldi.

Biz gazeteciler olarak kamu görevi yapıyoruz bir nevi. Malatya'nın ve vatandaşın menfaati için habercilik yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Onurumuzla, şerefimizle kimsenin maşası, tetikçisi olmadan doğru bildiklerimizden vazgeçmeyerek ve kimsenin baskısına, tehditlerine eyvallah etmeden gazetecilik ahlakı dışına çıkmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Geçen günler de deprem ile ilgili yazdığım “Malatya'da imar, ruhsat ve rant darbecileri’ başlıklı köşe yazısı AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'nın oldukça gücüne gitmiş olsa gerek ki soluğu hemen savcılıkta almış.

Sayın Kahtalı, hangi cüretle hakkımda komik bir savunma ile suç duyurusunda bulunmuş anlamış değilim. Ey Hakan Kahtalı, yakınların aracılığıyla bana tehditler savurmanız ve savcılığa şikayette bulunmanız biz cesaretli gazetecileri yıldıramaz !

Sayın Kahtalı önce bir aynadan kendine baksaydınız da, iyi düşünüp sonra hakkımda suç duyurusunda bulunsaydınız keşke daha iyi olurdu.!

Sayın Kahtalı, 15 yıl önce AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ile başlayan siyasi hayatınız, İl Başkanlığı ve son olarak Milletvekilliği ile sona eriyor. Şimdi soruyoruz Sayın Kahtalı’ya, 15 yıl önce ki servetiniz ile şimdi ki servetinizi kamuoyuna açıklayınız. Tabi buna cesaretiniz varsa..

Yine bir kaç örnek verecek olursak, Ahmet Çakır'ın belediye başkanlığı döneminde Esenlik Şirketini de adeta arka çiftliği gibi kullanan Kahtalı’nın ortağı olduğu şirket üzerinden burada ürünleri sattığınız iddia ediliyordu.

Malatya'da bir dönem hatırlarsanız Aslanlar Marketler zinciri vardı. Sayın Kahtalı’nın ortağı olduğu şirket buraya da ürün satıyordu.!

Aslanlar Market bir süre sonra iflas edince, dolayısıyla Kahtalı’nın şirketinin de içeride yüklü bir alacağının kaldığı iddia edildi. Yine iddia odur ki, Sayın Kahtalı, alacağını kurtarmak için Esenlik Şirketini devreye sokarak içi boş ve satılmayan yâda günü geçmiş ürünleri bulunan Aslanlar Marketlerini satın aldırdı. Bu şekilde Kahtalı’nın Esenlik Markete aldırdığı Aslanlar Marketlerdeki alacağını da bu şekilde kurtardığı ileri sürülüyor.

Bakar mısınız şark kurnazlığına, pes artık dedirtecek cinsten. 

Konuyu çok uzatmadan Malatya kamuoyunu bir süre meşgul eden o meşhur Şeker Fabrikası kirizine de değinmeden olmaz.

Sayın Hakan Kahtalı, elindeki siyasi gücü iyi bir şekilde kullanarak Şeker Fabrikası'ndan tonlarca şekeri çok uygun bir fiyata alarak deposunu doldurduğu günlerce kamuoyunda konuşuldu.

Malatya Şeker Fabrikası'nın yıllık bir üretim kapasitesi olur. Sayın Kahtalı ise iddiaya göre o dönemde Şeker Fabrikası'nın üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını alıp bayiliğini üstleniyor.

Sonrasında ise Malatya’da bilindiği üzere şeker krizi başlıyor.! Ve bir anda şekerin fiyatı yüzde yüzün üzerinde artışla satışa sunuluyor. Olan vatandaşa, fakir-fukaraya oluyor.

Sayın Kahtalı, bu durumun ortaya çıkması üzerine mecburen bayiliği bıraktı ancak ölü fiyatına diyebileceğimiz bir fiyata aldığı şekeri ise iade etmedi!

Milletvekili Hakan Kahtalı aynı zamanda bir gayrimenkul şampiyonudur.! 

Kahtalı, o dönemde Tecde Kanal üstünde ölü denilecek bir yerde arsasını Sıtmapınarı’nda belediye'ye aiit olan ve  çöken binanın yeri ile takas ediyor.! Malatyahaber.com sitesi arsa takasını o dönemde haberleştirmişti. Yazma ile sayma bitmeyen şaibeli dosyası bir hayli kabarık olan Hakan Kahtalı’nın hakkımdaki suç duyurusu bana çok komik geldi.

Bugün emniyete giderek ifademi verdim. Hakan Kahtalı hakkındaki yazdığım yazı ilgilide yarın Cumhuriyet savcılığına daha detaylı bir şekilde suç duyurusunda bulunacağım.Kahtalı'nın ve aile bireylerine ait ve 

gizli ortaklık bağının olduğu inşaat şirketleri yaptığı çok katlı konutlar ağır hasarlı ve oturulmayacak hale geldi.Ama ne oldu,bu konutlar bir anda az hasarlı ya çevrildiği iddia edildi.

Ey Hakan Kahtalı, burada yargılanması gereken biri varsa asıl sizsiniz.! 

Cumhuriyet Savcılarını, Hakan Kahtalı hakkında detaylı bir araştırma yapması için göreve davet ediyorum. 

Haberdeki fotoğraf ise daha önce Kahtalı ile yaptığımız bir haberde kullanmıştık. Hakan Kahtalı siyasi hayatında Malatya'ya ne yaptı.! Tabi ki de hiç bir şey yapmadığı gibi, hiç bir faydası, projesi olmadı..

O dönemde Türkiye'ye mal olan sevilen sanatçı Kahtalı Mıçı'nın, vatandaşlara daha çok faydasının olduğu yazmıştık. Kahtalı Mıçı söylediği güzel türkülerle en azından insanların gönlüne girerek, mutlu olmasına vesile oluyor. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.