Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2432.6
  • BIST
    9783.94
  • BTC
    63896.11$

GÜRKAN’I ÖNE ÇIKARAN FAKTÖRLER

25 Kasım 2018, Pazar 22:40

Yapılan kamuoyu anketleri, araştırmalar, Ak Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen ekiplerin vatandaşla yüz yüze yaptığı görüşmeler neticesinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 31 Mart yerel seçimleri için Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye adayı oldu. 

Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun.

Merkez ilçe konumundaki Battalgazi Belediyesi’nin kısıtlı imkanlarına rağmen önemli işlere imza atan Selahattin başkan bir anlamda gayretli çalışmalarının mükafatını aldı diyebiliriz.

Battalgazi gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir sancağı tarihiyle barışık bir hale getirmek için başarılı bir restorasyon ve dönüşüm süreci izleyen Selahattin Başkan, bu atisine sahip çıkan yönetim anlayışıyla vatandaşın kalbine girmeyi başardı.

Battalgazi Kervansaray restorasyonu,  Tarihi Hamam, Askerlik Şubesi Binası, Orduzu Çınar Ağacı, engelli ve engelsiz yaşam merkezleri, İspendere İçmeleri, Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli ve de yüksek maliyet isteyen projeleri cüz-i sayılabilecek paralara, bakanlık ve vakıf destekleri de alarak hayata geçiren Selahattin Başkan, tüm bunların üstüne birde ‘borçlanmayan-borç almayan’ bir yönetim anlayışı ortaya koyunca, geniş bir kesim tarafından diğer belediye başkanlarına örnek olarak gösterilmeye başlandı. 

Tabi Malatyalıların değişim talepleri ve yeni yüz görme beklentileri de ilmek ilmek Gürkanlı süreci hazırladı diyebiliriz. 

Ortada bir gerçek var ki; Selahattin Gürkan, adaylığı üzerinde mutabakat sağlamış büyük bir halk kitlesinin desteğiyle 31 Mart seçimlere yürüyecek.

AK Parti ve de Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 yıllık süreç boyunca Malatya’da aday belirlerken ilk kez bu kadar isabetli bir karar verdiği yönündeki yorumlara sanırım önümüzdeki günlerde de fazlaca kulak misafiri olacağız. 

Bir kez daha bu karar Malatya’mıza hayırlı olsun.  

Umarız Selahattin Başkanın adaylığı memleketimizin geleceğine umut olmakla beraber, faydalı kararları almaya muktedir bir anlayışa da kapı aralar.