Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2500.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64075.61$

GÜRKAN’ABÜYÜK ÖDÜL MARİFET İLTİFATA TABİDİR

22 Mart 2022, Salı 11:06

Editörün hemen girizgahında unutmadan bir konuyu atlamayalım...
Büyükşehir'in Başkanı Gürkan, ödül koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.
Selahattin Gürkan,  AK Parti Yerel Yönetimler ile Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanlıkları tarafından düzenlenen ‘AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi'nde tüm Malatya'nın göğsünü kabartan bir ödülün sahibi oldu.
Malatya 10. Uluslararası Film Festivali'ne ‘Yılın En İyi Kültür Etkinlik Ödülü' verildi.
Marifet iltifata tabiidir düsturuyla biz de Başkan Gürkan ve ekibini tebrik edelim ve farklı kategorilerde devamını beklediğimizi paylaşalım.
SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN...
Daha dün gibiydi…
AK Parti’nin kurulma süreci, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003, 2023, 2053 vizyonları ve Yeni Türkiye hedefi. 
Zaman çok hızlı geçiyor. Genel seçimlere bir yıl, yerel seçimlere sadece 2 yıl gibi kısa bir süre kaldı. 

Malatya bu kez siyasi anlamda çok daha fazla hareketli. Vekillik listeleri bir hayli değişeceğe benziyor. Yerelde belediye başkanlarının pozisyonu da daha şimdiden çok su götüreceğe benziyor. 
Değişim güçlü bir rüzgar. Ne zaman ne taraftan eseceği hiç belli olmaz. Takvim yaprakları çok hızlı değişse de usta siyasetçi Süleyman Demirel’in dediği gibi siyasette 24 saat bile çok uzun süre. 
Türkiye’de hatta dünyada neler olup bitiyor demeden, kim hangi koltuğu kovalıyor, siyasi lobiler neyi işaret ediyor, Malatya’nın oligarkları hangi oluşumları destekliyor gibi mahalle dedikodularına aldırış etmeden gecesiyle gündüzüyle Malatya’yı imar eden biri var. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çok kez, “Türkiye’de bir ilk, bu bir rekordur, hizmette birinciyiz” ifadelerini kullandığı için eleştirilen Selahattin Gürkan iddialı söylemlerinde yine haklı çıktı. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında Malatya’yı örnek göstermesinden sonra, bu kez de Genel Merkezin Yerel Yönetimler Başkanlığı’ndan büyük bir iltifat ve tasdik aldı Gürkan. 

Hizmet belediyeciliğinde Malatya’nın tüm büyükşehirlerin önünde olduğunu belirten ve genel bütçenin dışında bir belediye başkanının nasıl kaynak bulması gerektiğini Selahattin Gürkan’dan öğrenmesi vurgusunda bulunan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke, sanırım tartışmalara son noktayı koydu.

Tam da gündem Malatya ve hizmetlerken, bizler de bu sayıda Gürkan’ın hizmetle geçen 3 yılını derledik. 

Kentinize dair kültür, sanat, spor, siyaset ve haber ne varsa hepsi yine Maldia’nın Mart 2022 sayısında.
Kalın sağlıcakla…