Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Gürkan, yatırımda frene basmadı

18 Temmuz 2021, Pazar 00:11
Yeni bir sayımızda daha karşınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Yaşadığımız pandemik süreç sosyal, ekonomik, kısacası yaşamsal faaliyetlerimizi oldukça kısıtladı ve olumsuz yönden etkiledi.

Tüm dünyanın, ülkemizin ve Malatya’mızın en ağır şekilde etkilendiği bu süreçten ülkece sağ salim çıkmak elbette ki en büyük temennimiz.
Bakıldığında temel gıda ihtiyaçları başta olmak üzere neye el atılsa ateş pahası bir durum söz konusu. 

Tabi teknik açından normal bir durum… Çünkü bu mel-un hastalık ekonomilerin temel dinamkilleri olan yatırım bazlı bütün hamlelere ket vurdu. 
Bu da beraberinde yatırımın düşmesi, istihdam ve üretimin aşağı seyretmesine yol açtı.
Yerel ölçekte bakıldığında aslında Malatya bu zorlu sınavı alnının teriyle veriyor diyebiliriz.
Malatya Büyükşehir belediyesi  başta olmak üzere, Malatyamız tüm dinamikleriyle her türlü zorluğa rağmen, yatırım ve hizmetten vazgeçmeye  niyetli değil.
Tabi burada esas mevzu bu kurumların kendi yağıyla kavrulacağı bir finansla mekanizma oluşturabilmeleri.

Bu anlamda da bakıldığında Büyükşehir Belediyesi'nin yan kaynaklar oluşturup, kendi öz sermayesiyle yatırıma tam gaz devam etmesi hakikaten taktir edilesi bir durum.
Başkan Gürkan'ın özellikle planlı ve programlı büyüyen bir Malatya şiarıyla, gelişim ve değişim için yeni alt merkezlere ağırlık vermesi, Büyükşehir'i performans anlamında farklı bir yere koyuyor. 

Pandemi sürecinde yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin 2023 vizyonuna da en uygun hareket eden belediyelerimiz arasında yerini alıyor.

Bu sayımızda Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını sayfalarımıza taşımakla kalmayıp, Selahattin Gürkan başkanının vizyoner projelerini de siz okuyucularımızla paylaşma imkanı bulduk.

Tekrar görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.