Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63218.496$

GARİPSİYORUM!

25 Mart 2019, Pazartesi 13:31
Milli arada ne yazmalı diye biraz düşündükten sonra aklıma ara ara yazıp sizden de gayet olumlu tepkiler aldığım ‘spordaki garipliklerimiz’ başlıklı yazı dizisi geldi.

Bence zamanıdır bir spordaki garipliklerimiz başlıklı yazının… 

-Her ortamda ‘bu takım küme düşer’ mealinde garip yorumlar yapıp, her defasında da yanılan kifayetsiz muhterislerin buna rağmen daha hala başı dik bir şekilde yönetimi ve takımı eleştirmeleri sizce de garip değil mi?

-Takımın hocası Erol Bulut’u daha 1 hafta önce ağza alınmayacak türden ağır dozda eleştirilerle istifaya davet edip, 1 hafta sonra ise sadece 1 galibiyetle ‘başarılı hoca’ sözleriyle yere göğe sığdırmayanları hakikaten garipsiyorum. 

-Yeni Malatyaspor’un şu başarılı sürecinde bile maçlarına gelmeyip, lafa geldiğinde ise ben şöyle Malatyalıyım - böyle Yeni Malatyasporluyum edasıyla mangalda kül bırakmayan sözde Malatyalıları her defasında garipsiyorum. 

– Kulüp başkanı Adil Gevrek’i tamamen kendi şahsi hesaplarından dolayı vizyonsuz, dar kafalı, cahil gibisinden ağır ve de direkt kişiliğe saldırı türünden sözlerle yerden yere vurup, daha sonra ise hiçbir şey olmamış gibi ‘başarılı ama…’ ile başlayan cümlelerle güya hakkını teslim etmek isteyen aklını yitirmişleri aşırı derecede garipsiyorum.   

-Yıllardır bulundukları yöneticilik koltuklarını memleket sporunun hayrına tek bir iş bile yapmadan işgal eden sözde yöneticilerin, liyakat sahibi gençlerin önünü ısrarla ve de inatla tıkamalarını anlam veremeyerek garipsiyorum.

- Sırf altyapıya verdiği yakınının ya da çocuğunun yeteneksiz olduğu gerekçesiyle hocaları tarafından ‘bu çocuktan futbolcu olmaz’ denilerek gönderilmesini içine sindiremediği için altyapıya, hocalara ve sisteme öfke kusan sözde futbol adamlarını tiksinerek garipsiyorum. 

-Bölgesel Amatör Lig’de rakibiyle daha önce örneği görülmemiş bir şampiyonluk yarışına girişen ve de sahada önüne geleni deviren Yeşilyurt Belediyespor’un saha dışında bu mücadelesine gerekli katkıyı sunamayan yöneticilerini açıkçası garipsiyorum.    

HESABI ŞAŞANLAR

Yeni Malatyaspor’un Ankaragücü galibiyetinden önce 7 hafta galip gelememesi üzerine haftalarca yazılıp çizildi.

Bizde kendi minvalimizde bazı tespitler koyduk kötü gidişatın nedenlerine dair.

Ancak görüyorum ki başarısızlık durumunu birileri kıyamet senaryoları yazarak piyasa pompalıyor.

Küme düştük diyen de var, bu takım bu hızla amatöre kadar gider gibisinden dayanağı olmayan garip bir iddiada bulunan da, yönetim- teknik heyet istifa diyen de…

Ben derim ki sakın ola bu niyetleri başka olan şark kurnazlarının dolduruşuna gelmeyin.

Çünkü bu tipler bu durumu fırsat bilip, kulüp üzerinden geçmiş şahsi hesaplarını görmeye çalışmaktalar.

Temiz aidiyet duygunuzu siz farkında olmadan istismar etmeye kalkışıyorlar!

Bu satırları yazarken niyetimin birilerini kollamak, avukatlığını yapmak olmadığını beni tanıyan herkes çok iyi bilir.

Hem niyetim bu olsa ne yazar.

Zira Yeni Malatyaspor’un kötü gittiği ve bu kötü gidişattan yönetimin de, teknik heyetin de payının büyük olduğu gün gibi ortada.

Hatta isterseniz bunu nedenleriyle birlikte eleştirelim.

Mesela yönetimin devre arası transfer politikasının takımda yıkıma yol açtığını…

Mesela teknik heyetin ilk yarıdaki başarılı tablondan aldığı özgüvenle takım üzerinde garip işlere kalkıştığını…

Mesela bazen kulüp profesyonellerinin Süper Lig kalitesine yakışmayacak hatalar yaptığını yazalım, konuşalım.

Ama kalkıp da bunu son 5 yılda aldığı başarılarla Malatya’nın spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış başkanı olan Adil Gevrek’e hakaret ederek yaparsanız…

Ya da geldiğinde aldığı enkaz durumdaki takımı son 2 yıldır çok iyi antrene ederek, önemli bir başarı hikayesi yazan teknik adamı olan Erol Bulut’a ‘acemi’ yaftası yapıştırarak yaparsanız, kusura bakmayın bunun adı eleştiri değil fırsatçılık olur!

Hem eleştirinin adı ne zamandan beri hakaret oldu, ne zamandan beri hesaplaşma oldu.

Sizden ricam, kimisi altyapıdaki akrabası korunup kollanmadı diye, kimisi istediği işi alamadı diye, kimisi istediği reklam verilmedi diye yazıp konuşan bu fırsatçılara aklınızı ve duygularınızı kaptırmayın lütfen!