Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63238.598$

ESKİ MALATYASPOR OLMAYALIM BAŞKAN!

14 Temmuz 2015, Salı 21:55
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a Yeni Malatyaspor’a verdiği destek ve kulübü sahipsiz bırakmadığı için bu sayfalardan belki de defalarca teşekkür ettim.
\r\nHer şeyden öte Malatya futbolunun kalkınması adına yapılması gerekenleri yapan, hamleleriyle futbolseverleri memnun eden bir başkan var karşımızda.  Ve şüphesiz şampiyonlukta da en büyük pay sahibi…
\r\nŞimdi Sayın Çakır’dan ricam şu: Sayın başkan, bu kadar güzel işten, hala büyük bir coşkuyla kutladığımız kazanılan anlamlı şampiyonluktan sonra takımın eski Malatyaspor olmasına izin vermeyin lütfen!\r\n\r\nEvet Yeni Malatyaspor eski Malatyaspor olma tehlikesiyle karşı karşıya.
\r\nMevcut başkan Adil Gevrek’in sizinle yaptığı son görüşmede ortaya akla mantığa uyan şeyler koyamadığını herkes duydu sayın başkan. Futbolcuların biten sezonun alacaklarını bile henüz tam alamadıklarını, kulüp çalışanlarına maaşlarının zar zor verildiğini işitmeyen kalmadı sayın başkan.
\r\nKulübün borç batağına saplanmaması adına yıllardır verdiğiniz haklı mücadelenizde Malatya futbol kamuoyu hep yanınızda oldu. Lakin yapılan son kongrede borcun artık paçaları aşmış duruma geldiğine şahit olduk.
\r\nBu ağır borca Adil Gevrek yenisi eklerse Yeni Malatyaspor’un hali nice olur sayın başkan.\r\n\r\nÖzünde iyi bir insan olan ve Yeni Malatyaspor’u yıllar sonra şampiyon yapan başkan olarak anılacak bir ismin bu kadar kolay yıpranmasına izin vermeyin lütfen. Kazandığımız şampiyonlukla tatlanan ağzımız yeniden ekşimesin!
\r\nYENİ MALATYASPOR’UN TRANSFERDE İZLEDİĞİ YOL\r\n\r\n \r\n\r\nYeni Malatyaspor’un transfer politikasına baktığımızda ağır ama bilinçli işleyen bir sürecin olduğuna şahit oluyoruz. Açık konuşayım, Azad dışında şimdiye kadar alınan futbolcuların tamamının doğru transferler olduğunu düşünüyorum. 
\r\nDiyarbakır’dan alınan Kamil yeni bir Tolga Seyhan olabilir. Güçlü ve de çabuk bir defans oyuncusu.\r\n\r\nAltınordu takımından transfer edilen Kemal Cingirt de yine takıma uzun yıllar katkı sağlayabilecek bir transfer. Kemal’in geçen yılki maçlarını izleyenler sağ bekte ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu hatırlar mutlaka. Rakip kaleye yapılan hücumlarda takımını atağa kaldıran, etkili ortalarla golcülere pozisyon hazırlayan, defansif yönü iyi olan Kemal’in Yeni Malatyaspor’un sağına ilaç olacağını düşünüyorum.\r\n\r\nNijeryalı Sunday Mba ile Brezilyalı Alex için ise elimizde sadece Youtube’da menajerlerin hazırladığı üçer dakikalık video klipler var.Bu görüntülere bakıp da bu futbolcularla ilgili en küçük olumsuz bir şey söyleyemeyiz. Ancak 3-5 dakikalık itinayla hazırlanmış kliplerin de yanıltıcılık payının olduğunu unutmamak lazım. Burada Mba ile ilgili Nijerya milli takımın önemli oyuncusu olduğunu ve Afrika Kupası’nda Nijerya’ya tek başına kupayı kazandırdığı atlamayalım. Ama aldığımız bilgiler Mba’nın geçen sezon futboldan uzak kaldığı yönünde.\r\n\r\nDiğer transferlere de söyleyecek söz yok... Alınanlar kendilerini ispatlamış futbolcular. Valla tebrik ediyorum. Transferi yürüten ekip güzel iş çıkarıyor.
\r\nYukarıda bahsettiğim ufak tefek şüphe uyandıracak durumlar dışında transferde\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\n
\r\nYeni Malatyaspor’un doğru bir politika izlediği kanısındayım. HADSİZLİK SORUNU! Meğer bu memlekette futboldan anlayan ne çok adam varmış... Baksanıza şampiyonlukla birlikte yeniden çıktılar ortaya. Hele bir-ikisi var ki sanırsınız sahaya çıkıp hocalık yapmışlar, cebinden para verip yöneticisi olmuşlar takımın. Hep söylüyorum Malatya'da "hadsizlik" sorunu var!\r\n\r\nAdam geçmişine, donanımına bakmadan çıkıp kendini kurtarıcı ilan ediyor. E tabi bir de şu var, bu adamlar her dönem kendilerine prim veren birilerini buluyorlar, nasıl görmesinler!\r\n\r\nAma yine de kızıyorsun... Bu omurgasızlık karşısında dayanamıyorsun. Yahu daha iki gün önce birbirlerinin yedi ceddine düz gidenler sarmaş dolaş dost olmuş, bir de sağa sola akıl veriyorlar. Ve zannediyorlar ki geçmiş geçmişte kaldı, kimseler hiç bir şeyi hatırlamayacak.\r\n\r\nHiç kusura bakmayın bu midesizleri ömrüm vefa ettiği sürece unutmayacağım ve gerek yazılarımda, gerekse de televizyon programlarımda isimlerini bol bol anacağım. Biri cebini doldurmanın peşinde, öteki bir yakınına iş bulmanın! Ve zannediyorlar ki bu memlekette işler böyle yürüyor. Gerçi bunu bilmelerine rağmen girişimde bile bulunma cesaretinde bulundular. Gidip hocalarını zorla bir kulübe hoca yapmak istediler!\r\n\r\nO kirli pazarlıkta kim kime ne verdi, kim kime ne vaat etti, zamanı ve yeri geldiğinde elbette ki açıklanacak.\r\n