Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

DEPREMLE YAŞAMAK

26 Ocak 2020, Pazar 23:17
Elazığ Sivrice merkezli, Malatya'yı da şiddetli şekilde etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah daha büyük afetlerden ülkemizi korusun. 

Bu depremle de bir kez daha gördük ki deprem ülkemizin kaderi. Ve bu kaderle yaşamaya alışmak zorundayız. Fakat kaderimiz diye de tedbir noktasında eli kolu bağlı teslim olmayı beklememeliyiz. 

Bundan seneler önce ilimizin deprem gerçeğine dikkat çekmek, yöneticilerimize konunun ehemmiyetini anlatmak için 'enkaz altında kalan vatandaş' konulu araştırma haberimizi bizzat yıkık bir binanın enkazına kendimiz girerek canlandırmıştık. Fakat üzülerek gördük ki kimsenin umurunda olmadı. 

Bu anlamda bir kez daha burada sesleniyoruz yöneticilerimize: Lütfen, ilimizin altyapısını, üst yapısını fiziki gerçekliğini, insanların bilinç düzeyini deprem gerçeğine uygun bir şekilde yeniden dizayn edin. 

İLK GÜNKÜ HEYECANLA 10 YIL

10. yılımızda siz kıymetli okurlarımızla yeniden buluşmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Dile kolay tam 10 yıl aralıksız ve kesintisiz karşınızda olduk. Ay oldu memleketimize dair üzen, ay oldu sevindiren, ay oldu gurur duyduğumuz haber ve yazılarla karşınızda olduk. Bu 10 yılda ne eğildik, ne de birileri gibi elimizdeki kalemi silah olarak kullandık. Ne çorba parasına müstakil fikir savunucusu olduk, ne de birilerine kapı kulu..!

Sizin düşünceleriniz, sizin fikirleriniz ile kendi bakış açımızı bir potada eritip, memleket menfaatine hizmet etme sevdalısı olduk her daim.  

Tabi Maldia bugün 10. Yılını gururla devirdiyse burada en büyük pay şüphesiz siz değerli okuyucularımızın. 

Teşekkürler Malatya.

Bu özel sayımızda özel bir içerikle karşınızdayız. İlgiyle okuyacağınız röportajlarımızdan ilki ‘Ödül Avcısı’ başlığıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile. Projeleriyle adından söz ettiren Çınar Başkan ile oldukça verimli bir söyleşi gerçekleştirdik. 

İkinci röportajımızı şu günlerin en çok konuşulan ismi Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca ile gerçekleştirdik. İhsan Koca Ak Parti Malatya teşkilatındaki değişikliler ve partinin Malatya’daki geleceğiyle ilgili kayda değer açıklamalarda bulundu. Kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederiz.