Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9716.11
  • BTC
    66679.99$

DEPREMİN GÖLGESİNDE ZORLU VE KRİTİK BİR SEÇİMİN VİRAJINDAYIZ.!

27 Nisan 2023, Perşembe 11:27

Malatya’da 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin gölgesinde Ramazan Bayramı’na buruk bir şekilde giriyoruz.
Bayramlar kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Dini bayramlarımızdan biri olan Ramazan Bayramı da bizler için ayrı bir öneme ve değere sahiptir. 

Yaşanan asrın felaketi sonrasında ilk bayramını yaşayan Malatyalılar için, manevi değeri büyük olan Ramazan Bayramı kuşkusuz bir moral kaynağı olacağı aşikar. Deprem sonrası Malatya’dan ayrılan vatandaşlarımızın dönüşleri da yine ayrı bir sevdirici gelişme.

Bayram sonrası bir çok vatandaşın Malatya’da kalacağını tahmin ediyorum. Çünkü deprem sonrası Malatya’yı terk eden bir çok hemşerimiz cennet şehir Malatya’yı bırakamayacaklarını söylüyorlar.

Buda önemli sevindirici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta depremim üzerinden 3 ay gibi bir zaman geçti. Şehri terk edenlerin yarısı Malatya’ya geri döndü. Ben inanıyorum ki okullar tatil olduktan sonra yaz tatili ile beraber birçok vatandaşımız da Malatya’ya geri dönecektir.

Tabi ki bu dönüşlerde deprem bölgesi Malatya’da devletimiz, hükümetimiz ve yereldeki yöneticilerimiz ciddi bir çalışma yaparak normalleşmenin de adımını atıyor ve yaralarımızı hızla sarılmaya çalışılıyor.
Malatya’da ilk etapta çadır kurulumları yapıldı. Akabinde konteyner kentler hızlı bir şekilde kurulmaya başlandı. Bir taraftan Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kalıcı konutların temelleri atılarak bir yıl içinde teslim edileceğinin müjdesi verildi.
Malatya’da bir diğer önemli gündem maddesi ise kuşkusuz 14 Mayıs’ta yapılacak kritik Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri. Deprem sonrası Malatya’da yaklaşık 42 bin seçmen ikametlerini şehir dışına aldırmış. Şehir dışına ikametlerini alan vatandaşların Malatya’da seçime nasıl bir yansıması olacağı merak konusu oldu.
14 Mayıs seçimlerinde tüm siyasi partiler milletvekili adaylarını açıkladı. Başta AK Parti olmak üzere diğer partilerin bazı adaylarına ciddi anlamda tepkiler oldu. Bu tepkilerden hangi partinin karlı çıkacağı da merak konusu oldu.

Malatya’nın 6 milletvekili çıkaracağı kritik ve zorlu geçecek 14 Mayıs seçimlerinin sonucunu kestirmek bir hayli zor olacak. 

Geçmişteki seçimlere göre zorlu geçecek gibi görünen seçimler Türkiye’nin geleceğini ve kaderini belirleyecek. Seçmenin bir oyunun ne kadar önemli olduğunun bilincinde olup bu süreçte, sandık başına gidip iyi düşünüp oyunu ona göre kullanması gerekiyor.
14 Mayıs seçimlerinin ülkemize ve Malatya’mıza hayırlar getirmesini diliyorum.
 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.