Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2428.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64353$

DAVAYA HALEL GETİRENLER!

29 Mayıs 2019, Çarşamba 23:57
Mübarek Ramazan-ı şerifi uğurlarken, idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının sevinci ve ağzımızdaki eşsiz tadıyla selamlıyoruz siz değerli hemşerilerimizi: Selamünaleyküm güzel memleketimizin insanları.

Bu sayımızda açıkçası biraz buruk, biraz da hayal kırıklığı tadında bir editör notu sunacağız size…

Nedenine gelecek olursak elbette ki memleket meselesi.

Yıllardır Ak Parti’ye ve bu haklı davaya gönül veren Malatyalılar, son dönemlerde vatandaşın menfaatinden çok kendi menfaatini düşünen sözüm ona partililerden çok çekti, çekmeye de devam ediyor.

Kimisi yakınlarını devletin çeşitli kademelerinde tepe makamlara getirirken, kimisi tepeden inme isimleri davaya gönül vermişleri bir kenara itmek suretiyle parti teşkilatının en etkili organlarında görevlendirmekte beis görmüyor.

Bu isimleri aslında siz çok iyi biliyorsunuz!

Sayın cumhurbaşkanımızın bugüne kadar ülkemiz ve özelde Malatya için yaptıklarının yanında bu tür olumsuzlukların artarak devam etmesi elbette ki üzücü, üzücü olmakla beraber partiye de kan kaybettirici.

Seçim sonrası düzelir, belki kaybedilen birkaç önemli ilçeyle birilerinin dikkati çekilir ve kendilerine çekin düzen verirler diye düşündük ama ne mümkün.

Malatya bu tabloyu ne dün, ne de bugün hak etti.

Malatya her zaman ülkesi için canını dişine takmış, gece gündüz demeden çalışan cumhurbaşkanının izinde olmuştur.

Ama bu davayı ve cumhurbaşkanının millet nezdindeki sonsuz kredisini kullanıp, kendi nefsani duygularını tatmin edenleri de Allah’a havale ediyoruz.

Ne acı tablodur ki bir tarafta partinin çıkardığı eski ve yeni başkanlar yolsuzluk kavgasına düşüp, birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya dökerken, diğer tarafta ise seçim öncesi iş sözü verilen liyakat esası gözetilmeyen kişilerle kadrolar zoraki şişirilmeye devam ediyor!

Biz Maldia olarak tarihe not düşmek ve yaşananları hemşerilerimize en doğru şekilde yansıtmak için bu süreci yakından izlemeye devam edeceğiz.

Bakalım tarih sayfalarında Özal ve İnönü gibi oldukça özel siyasetçiler bulunduran Malatya, bugünün siyasetçilerini nasıl yazacak!