Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2493.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63204.75$

CORONAVİRÜS’E DAİR KOPLO TEORİLERİ

23 Mart 2020, Pazartesi 21:03

Dünya yeni bir salgın ile karşı karşıya... Tarih boyunca salgın hastalıklar dünya hayatını hep olumsuz etkiledi. Birçok insan bu salgın hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi.

2020 yılına girmemiz ile birlikte dünya nüfusu 7.78 milyara ulaştı. Gittikçe kalabalıklaşan dünya nüfusu düşürülmek mi isteniyor? Nüfusun azalmasında neden olan en büyük etkenlerin başında tabi ki de savaş geliyor. 

Bir diğer etkense salgın hastalıklar... Corana virüsünün Çin'de ortaya çıkmasıyla birlikte akıllarda birçok komplo teorisi oluşuyor. Birileri salgın hastalıklarla dünya nüfusunu düşürmeye mi çalışılıyor?

VİRÜS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Corona virüsünün ortaya çıkımasıyla ilgili ortaya birçok teori atılıyor. Çin bilim adamları tarafından yapılan açıklamalarla korana virüsü ya Wuhan halkının sık sık tükettiği yarasa çorbasından ya da yılanlardan bulaşmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Bilimsel The Conversation bilim dergisi ise Çin krait yılanı (Bungarus multicinctus) ve Çin kobra yılanının (Naja atra) son derece zehirli olduğunu hatırlatırken, bu yılan türlerinin yarasa ile beslendiğine de dikkat çekiyor.

TÜRKİYE İYİ BİR SINAV VERDİ

Elazığ ve Malatya'yı vuran deprem...Ve nihayet koronavirüs salgını... Bir yönetimi bu olaylardan bir tanesi yormaya yeter ve moral bozukluğu tüm devlet kurumlarını bir nevi felç edebilir. Ama Türkiye'de öyle olmadı. Toplum hükümetin her konuda başarılı ve kararlı olduğunu gördüğü için, devlete olan güvenini yitirmedi.

Ve açıkça söylemek gerekirse Türkiye yaşanan bu olumsuz olayların tamamında iyi bir sınav veriyor.