Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63098.151$

ÇINAR MEVZUSU VE AĞBABA SİYASETİ !

04 Mayıs 2021, Salı 13:19
Yeni bir sayımızla daha karşınızdayız. 
Yine her zaman ki heyecanımızla hazırladığımız, dopdolu bir Maldia ile selamlıyoruz sizleri.

Yeni sayımızda belediyelerimizin çalışmalarına ayrı bir parantez açmayı düşünüyorduk ama bu düşüncemizi yaşanan bir gelişme üzerine gerçekleştiremedik. 
Yoğunluğu Yeşilyurt Belediyesi’ne kaydırdık, zira kaydırma zarureti doğdu. 

Mehmet Çınar başkanlığında farklı bir belediyecilik modeliyle her geçen gün yeni bir projeyle dikkat çeken Yeşilyurt Belediyesi bir anda ‘İnsan kaçakçılığı’na aracılık etmekle suçlanıp, Türkiye’deki ilk gündem maddesi haline getirildi.
Yazılanlar çizilenler, anlatılanlar büyük bir organizasyonun ya da gizli bir elin alttan alta düğmeye bastığını gösteriyordu. 
Evet gri pasaportla belediyeler üzerinden yurtdışına giden kaçaklar vardı ama bu kaçaklar gerçekten hangi amaç uğruna böyle bir şeye yeltendi, cevabını bekleyen bir soru olarak hala akılları meşgul ediyor.
Olayın ortaya çıkış şekli ve CHP’nin kopardığı yaygara da farklı ihtimalleri akıllara getirmiyor değil!
Ama biz yine de olayı gerçekmiş gibi değerlendirip, bu kadar büyük bir skandala imza atan ya da atılmasına aracı olan zatları konuşalım.
Bir kere Başkan Çınar’ın acilen bu-şu demeden bütün ekibinin iş akdini sonlandırması lazım.
O zaman ki basın sorumlusu, belediye başkan yardımcıları, Almanya’ya giden belediye personelleri…
Çünkü bugün ortaya çıkan gelişmelerden anlıyoruz ki Belediye’nin bu işe girmesinde Çınar Başkan’ı razı eden personelinin payı büyük.  
Yok eğer bu işi yapmaz ise olay tam da CHP’nin istediği gibi olur ve Türkiye’de CHP’li belediyelerin de içerisinde olduğu bu garip olay sadece kendi başına patlar.
Çınar başkanı tanıyan, az çok yöneticilik anlayışını bilen bu tür işlere değil tenezzül etmek, yanından bile geçmeyeceğini bilir. 
İşin garibi, olayın patlama süreci Çınar Başkan’ın projeler ve sunduğu akılcı işlerle fark oluşturduğu bir döneme denk geliyor!   
Hele Malatya’da inşaat sektöründe önemli bir sermayeye hükmeden CHP’li Ağbaba’nın bir anda Çınar Başkan’ı yine inşaat sektöründe bulunan şirketi üzerinden, ‘Belediye’nin işini yapıyor’ şeklinde vurması, tezgahın boyutunu daha net bir şekilde gözler önüne seriyor.
CHP Genel Başkan Yarımcısı Veli Ağbaba’nın şuanda Malatya’nın en büyük inşaat araç ve gereçleri tedarik markalarından birisi olan ‘Ağbaba İnşaat’ üzerinden, nüfuzunu da kullanarak ne gibi işler aldığını sanırım bilmeyen yok. 
Ala da bilir…
Sorun yok, adam CHP seçmenidir gider parası karşılığında Ağbaba’nın şirketinden istediğini alır.
Fakat buradaki esas vurgulanması gereken nokta, Ağababa’nın kendisine rakip olarak gördüğü Çınarlar İnşaat’ı fırsattan istifade edip bitirmek, bitirirken de AK Parti’ye çamur atmak!
Anlayacağınız CHP 2023 seçimine oldukça yoğun bir tempoda hazırlanıyor. 
Ve safları da çok sağlam tutuyor.
AK Partililer de soğan, pandemi yasakları, ayçiçek yağı, içki yasağını Allah’a havale edenlere ağzını açıp bakmak, doların dalgalanması gibi haklı (!) gerekçelerle davasına halel getirsin bakalım… İşin sonu nereye gidecek, kim kazanacak hep birlikte göreceğiz!    
Cümlelerimize son noktayı koymadan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyor, pandemi gölgesinde yaşanan son Ramazan olmasını temenni ediyoruz.