Malatya
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2407.3
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57454.83$

BAYRAM TAŞKIN’A , BELEDİYE BORCU AÇIKLAMAMA BASKISI İDDASI.?! 

18 Nisan 2024, Perşembe 20:38

Gazetecilik mesleği zor bir meslek,bizler memleketin ve vatandaşın menfaatine göre kamu hizmeti yapıyoruz. 

Yaklaşık 20 yıldır aktif olarak basın camiasının içerisindeyim

Ben bu yola çıkarken kefenimi yanıma alarak kelle koltukta hesabı kimseye eyvallah etmeden kimsenin tetikçiliğini yapmadan  işimi severek yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. 

Tabiki kendisini yıllardır duayen gazeteci olarak yutturan kendi çıkarları menfaatleri için gazetecilik yapan ve benim gazeteciliğimi beğenmeyen kabullenmeyen bazı gazeteciler ile geçmişte çok mücadele ettim. !   

Dün basın sitesinde gazeteci bir arkadaşın konteynırında gazeteci arkadaşlar ile sohbet ederken aynı zamanda bir Cemiyetin başkanı olan sözde duayen gazeteci büyüğüm Selahattin Gürkan,bizi kullandı ve bize yalan söyledi diye tepki gösterdi.! 

Yıllardır Gürkan’nın kalemşörlüğünü yapan gazeteci büyüğümün düştüğü duruma bakarmısınız.! 
Neyse biz esas konumuza dönelim,bizim işimiz gazeteci eleştirmek değil.! 

Malatya Büyükşehir  ve merkez ilçe belediyelerinde  büyükşehir’e seçilen Sami Er, Yeşilyurt belediye başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit ve Battalgazi belediye başkanı seçilen Bayram Taşkın, görevlerine başladıktan sonra karşılaştıkları vahim borç tablosu ile batağa saplanan belediyelerinde  büyük bir şok yaşıyorlar.! 

Malatya Büyükşehir,Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerindeki vahim borç,yeni seçilen başkanların kucağına bomba gibi düştü.! 

Malatya Büyükşehir meclisi ilk toplantısında,büyükşehir’in 17 Katrilyonluk borcunu açıklamıştı.! 

Malatya Büyükşehir Meclisi borcu açıkladıktan sonra,yayınladığımız borç tablosundan sonra,Selahattin Gürkan’a vatandaşlar tarafından büyük tepki gösterildi. 

Şahsımı ve haber merkezimizi arayan,karşılaştığımız ve büromuza gelen bir çok vatandaş,esnaf bu borcun hesabı sorulmalı ve sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini beyan ettiler. 

Bizlerde Vatandaşın tepkisini haklı bularak biz gazeteciler olarak, Kamu hizmeti yaptığımızı söyleyerek,Malatyalıların malı olan belediyelerin hakkını,hukukunu sonuna kadar savunacağımızı,ortada bir haksızlık,adaletsizlik, yolsuzluk ve usulsüzlük varsa takipçisi olacağımızın sözünü verdim. 

Dün beni arayan Selahattin Gürkan, 17 katrilyon borcu yalanlamadı ve bu borcun olduğunu kabul ettiğini ima  etti. 
Sayın Gürkan’ın bana tepkisi ise,hızla zenginleşerek edindiği mal varlığı ile ilgili yazdığım yazıyı yalanlayarak bana iftira atıyorsun dedi. 

Sayın Gürkan,ben her yıl devlete mal varlığı beyannamesi veriyorum. Adıma senin yazdığın gibi bir mal varlığı yok bunu ispat etmezsen seni mahkemeye vereceğim dedi. 

Benimde Gürkan’a cevabım şu şekilde oldu. Hiç bir siyasetçi edindiği mal varlığını adına yapmıyor. Dolaylı yollardan,güvendiği birinci şahıslar ikinci şahışlar ve hatta üçüncü şahısların adına mal varlıklarını yaptırıyorlar diye cevabını vererek mahkeme yolunun açık olduğunu söyledim.! 

Sayın Gürkan’ın bir diğer tepkisi ise   Büyükşehir belediye başkanı Sami Er’e oldu. Salı günkü meclis toplatısında Sami Er’in Kredi çekip personelin maaşını ödedik açıklamasına,tepki gösteren Gürkan, belediye meclisi yeni toplandı,belediyenin kredi çekme yetkisi yoktur böyle bir kredi çekmeleri imkansız Sami Er,yalan söylüyor diye tepki göstererek,avukatlarım aracılığı ile hukuki süreci başlatacağını söyledi. 

Selahattin Gürkan ile telefonu kapattıktan sonra Sami Er’i aradım,Ankara’da olduğunu söylen Başkan’Er’e ortalıkda iddialar var krediyi nasıl hangi yetkiyle çekip personelin maaşını nasıl verdiğini sorduğumda, Başkan Er'in  cevabı ise bizim tabiki kredi yetkimiz yoktur,belediyenin kasası boş olduğu için daha önceki yönetimin onayladığı bir krediyi çekerek personelin maaşını ödedik dedi. 

Sami Er, açıklamamda yanlış bir anlaşılma olmuş olabilir diye telefonları kapattık. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi borçları açıklandıktan sonra gözler Battalgazi ve Yeşilyurt belediyesine çevrildi.! 

Kamuoyun da vatandaşlar Battalgazi ve Yeşilyurt belediyesinde ki borç bilançosunu öğrenmek istiyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.İlhan Geçit Belediyedeki borç bilançosunu açıklayacağı bilgisi aldım. 

BAYRAM TAŞKIN’A BELEDİYE BORCUNU AÇIKLAMAMASI İÇİN BASKI.?! 

Aldığım kulis bilgisi çok vahim,Battalgazi Belediye Başkanı Av.Bayram Taşkın’a parti’de yetkili bir yönetici belediyenin borcunu açıklamaması için baskı yaptığını bir kaç yerden öğrendim. 
Sayın Taşkın’ın ikilemde kaldığı borç açıklamasında kararsız olduğu bilgisini aldım.! 

AK Partili üst düzey bir yöneticinin  önceki başkan ile çıkar ve  menfaat ilişkisi olduğu için,Başkan Taşkın’a baskı yaptığı ve borcu açıklamaması için kendisini siper ettiği bilgisi aldım. 

İşte AK Parti bu tür zübük tipli yöneticiler yüzünden, kan kaybederek,son 31 Mart seçimlerinde oy kayıpları yaşanmasına sebebiyet vererek,bir dünya lideri olan ülkesi için büyük fedakarlık yapan ve kendisini feda etmek için hazırda bekleyen Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye büyük zarar veriyorlar.! 

Sayın Taşkın,size güvenip oy veren,sizi o kutsal makama getiren vatandaşların sizden beklentisi büyük.! 

Eğerki Battalgazi belediyesinin borcunu açıklamaz iseniz büyük bir vebalin altına girmiş olursunuz ve bedeli size ileride   pahalıya mal olur.?! 

Son olarak,son dönemlerde AK Parti’ye büyük zarar veren zübük tipli yöneticilerin bulundukları makamları kullanarak,belediyeleri ve kurumları büyük bir zarara uğratarak,borç batağına sürükleyerek,kendileri ise hızla zenginleşerek, ellerini kollarını sallayarak makamları   İstemeyerek bırakmak zorunda kalıp,daha sonrada hayatın ve zenginliğin tadını çıkaracaklarını sanıyorlar.! 

Yok böyle bir dünya milletin desteğiyle ve oylarıyla o makamlara gelip zenginleşip sonrada millete tepeden bakarak paranın verdiği güçle  kendilerine muhalif olan yada haber yapan biz gazetecilere,aba altında sopa göstererek,rajon keserek posta koyarak, açığınızı kapatamazsınız.! 

Bazı haramzade yöneticiler,dini kendilerine  göre  dizayn edip,herşeyi kendinize göre mübah görüp,kendinizi boş yere avutuyorsunuz,varsa bir usulsüzlük,yolsuzluk,vurgun bunun bedelini bir gün mutlaka ağır şekilde vereceksiniz,kaçışınız yoktur.?!

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/bayram-taskina-belediye-borcunu-aciklamamasi-icin-baski-40795

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.