Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

BAYRAK DEĞİŞİMİ

30 Ocak 2015, Cuma 20:32
Ak Parti'nin yeni il başkanı Hakan Kâhtalı oldu. Hayırlı uğurlu olsun.
\r\nKâhtalı, Ak Parti'nin oy deposu illerinden birisi olan Malatya için yeterli bir isim mi, bunu konuşup- tartışabiliriz.
\r\nBiliyorsunuz, Ak Parti'de birisi bir yere uygun görülürken pek fazla liyakat esası göz önüne alınmaz. Kişi yeterli mi yetersiz miden ziyade, kişi ne kadar partiye bağlı, asıl kriter budur. İşte Hakan Kâhtalı tercihi de sanırım bu düzlemde yapıldı. 
\r\nEvet, Hakan Kâhtalı iyi bir partili… Kendi nefsi, kendi egosunu bile geriye atabilecek kadar iyi bir partili şahsi kanaatimce. İşte bu yüzden de parti içinde çok seviliyor. Doğal olarak emaneti taşıyabilecek en doğru isim olarak da o düşünüldü. 
\r\nGelelim yeterlilik durumuna…
\r\nHakan Kâhtalı selefi gibi okullu değil… Bu bir eksik mi, hukukçu bir il başkanından devraldığı koltuk için evet bir eksik! Ama bu eksiği il başkanlığı görevindeki performansıyla kapatabilir Sayın Kâhtalı.  Yani nasıl yüksek aidiyet aşkı ve insanlığıyla partililere kendini sevdirdiyse, Malatyalılara da sevdirebilir…   
\r\nEski il başkanı Sayın Bülent Tüfenkçi'ye siyasetteki yeni macerasında başarılar dilerken, yeni il başkanı Sayın Hakan Kâhtalı'ya ise aldığı emaneti daha iyi yerlere getirebilmesi için Allah yardımcısı olsun diyorum. 
\r\nKAYISI!
\r\nÇocukken çok iyi hatırlıyorum; Malatya'ya kar yağdığında trafik durur, insanlar sokaklara çıkmakta zorlanırdı. 
\r\nNe güzel günlerdi… Kış kış gibiydi, yaz yaz gibi…
\r\nŞimdi öyle mi? 
\r\nNe oldu sizce iklimlere? Niye Türkiye'nin en fazla kar yağan bölgesi Doğu Anadolu'ya kar yağmıyor artık?
\r\nİklimler değişti diyorsanız, bence yanılıyorsunuz… 
\r\nO değilse ne peki? 
\r\nİklimler değişmedi, biz iklimleri değiştirdik!
\r\nBakın inanmıyorsanız… Sağımızdaki solumuzdaki İl'ler kar altındayken, Malatya oralardan gelen kuru ayazın etkisinde. Tamam, rakım olarak çok yüksekte sayılmayız belki ama yine de önceki yıllara baktığımızda Malatya'daki yağış miktarı ve şeklinin bu olmadığı açık ve net bir şekilde görülüyor.
\r\nNeyse o zaman biz kendi çapımızda bir çözümlemeye gitmeye çalışalım…
\r\nBir kere en başta şuan boş olsa da baraj sayımız arttı… Ve su Malatya'da hüküm süren karasal ikilimin etkisini kırıyor. Buna yapacak bir şey var mı, yok. İkinci bir neden Beydağlarının beton bloklara teslim edilmesi… Beydağları eskisi gibi hava ve ikilime etki edemiyor... Çünkü koca koca binalar doğal hava akışını bozdu. 
\r\nİşte bu mevsimde karın istenildiği kadar yağmaması da Malatya'nın vücut kimyasını bozuyor! Kayısı zamanından önce çiçek veriyor, meyve sebze gerekli şekilde beslenemiyor ve o bilinen son! Ne kayısı kalıyor, ne de tarım ürünü.
\r\nMALDİA BİLDİĞİNİZ GİBİ 
\r\nGelelim Maldia’nın bu sayısına… Yine sizler için büyük emeklerle, dolu dolu bir sayı hazırladık. Özel röportajlarımız ve haberlerimizin ilginize mazhar olacağı beklentisindeyiz. İnşallah yine beğenerek okursunuz dergimizi. Satırlarıma son verirken, yüzünüzden gülücük, yüreğinizden umut eksik olmasın. 
\r\n \r\n\r\n \r\n