Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2403.6
  • BIST
    10199.28
  • BTC
    57750.7$

Battalgazi'de,Hakkı Pekel'e Aday Adayı Ol Baskısı..

13 Kasım 2023, Pazartesi 19:49

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek olan  yerel seçimler için siyasi partilerde hazırlıklar devam ederken, belediye başkanlığını düşünen isimlerde yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 

Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran AK Parti'de, Mart 2024'teki yerel seçim için Büyükşehir aday adayı başvuruları 9 Kasım'da başlayarak, 22 Kasım'da sona erecek, 19 Kasım'da ise elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak. 

AK Parti bir diğer yandan muvcut belediye başkanlarıyla ilgili kamuoyu araştırmaları devam ederken,genel merkez, tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmalarının gerek mevcut başkanlar, gerekse aday adaylığını düşünen isimler için ve seçim takvimini içeriğini hafta sonu Ankara Kızılcahamam kampında masaya yatırıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için  en güçlü aday olan mevcut başkan Selahattin Gürkan, Malatya'ya gerçekleştirdiği önemli hizmetler ile vatandaşların gönlüne girmeyi başararak proje  yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Başkan Gürkan'nın en büyük rakibi ise sürpriz bir aday ihtimali de göz önünde bulundurularak,son dönemlerde kulislerde ve kamuoyunda sıkça  konuşulan emekli Milletvekili Öznur Çalık'ın ismi de ön plana çıkıyor. 

Ak Parti tarafından Battalgazi ilçesi genelinde yapılan anket ve kamuoyu araştırmalarında Malatya'nın en başarısız belediyesi olan Battalgazi belediye başkanı'na güven oyu çıkmayınca,genel merkez harekete geçerek aday adayları üzerinde çalışmalarını titiz bir şekilde yoğunlaştırdı. 

Battalgazi belediyesi başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Avukat Murat Görgeç çalışmalarına hızlı başladı. Önümüzdeki günlerde Battalgazi belediyesi,için bir çok sürpriz aday adayının başvuruda bulunması bekleniyor.  

Battalgazi belediye başkanlığı adaylığı için ön plana  çıkan toplumda karşılığı olan  iki önemli isimden bahsedecek olursak,favori aday olarak görünen Ticaret Borsası'nın başarılı Başkanı Ramazan Özcan,ve Ak Parti'nin adeta bir neferi olan başarılı iş insanı Hakkı Pekel'e de aday adayı olması konusunda büyük bir baskının olduğu kulislerde konuşuluyor. 

Bu arada  Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci'de belediye başkan adayı olmak için nabız yoklaması ile beraber  hummalı bir çalışma içinde olduğu kulislerde konuşuluyor. 

Yeşilyurt Belediyesi'inde başarılı projelere imza atmasına rağmen,son dönemlerde bazı kesimler tarafından yıpratılmak için büyük çaba sarf edilen mevcut başkan Mehmet Çınar, ise en büyük favori aday olarak görünüyor. 

Yeşilyurt Belediyesi için ön plana çıkan isimler ise,Malatya'nın tanınmış iş insanı Kahraman Kavuk,2.OSB'de uzun yıllardır başarılı bir yönetim sergileyen Vahap Erdem, bir önceki ilçe başkanı Muhammet Yalçınkaya ve mevcut  Yeşilyurt ilçe başkanı Ramazan Yaylacı,isimleri kulislerde sıkça konuşuluyor.

 İlçe belediye başkanlarının kaderini ve adaylığını Büyükşehir belediye başkan adayının rolünün büyük olacağı bir aşikardır. 

Bakalım önümüzdeki günlerde belediye başkanlığı adaylığının kızışacağı bir süreç için  neler yaşanacağı hep birlikte göreceğiz.

Kaynak Linki = https://www.maldiahaber.com/haber/battalgazidehakki-pekele-aday-adayi-ol-baskisi-40055

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.