Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63549.979$

BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ

26 Nisan 2019, Cuma 14:14
Hayırlı bir hafta sonu dileklerimle sevgili hemşerilerim. Bugün saha içi sonuçlarından, şampiyonluklardan çok daha önemli bir konuyu müjde kabilinden sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malumunuz Yeni Malatyaspor’dan önceki eski Malatyaspor içi boşaltılmak suretiyle tarumar edilerek yok edilmişti.

Ve o gün bugündür ne zaman kulüplerin mali tablosuyla ilgili bir söz açılsa hemen lafa girer ve kulüp ekonomilerinin benim için şampiyonluklardan çok daha önemli olduğunu söylerim.

Hatta geçen sezon Yeni Malatyaspor’un mali kongresinde kulüp tarafından genel borç tablosunun 25 milyon civarında bir rakam olarak açıklanmasının ardından, salon çıkışında başkan Gevrek’e mealen şunu söylemiştim:

“Başkanım futbol tarihimizde 4 yılda 2 şampiyonluk elde eden tek başkansınız. Ancak ben ve benim gibi daha önce parasal mevzuların kulüplerin başlarına neler açabileceğini görmüş önemli bir kesim için şampiyonluktan önce kulüplerin borç durumları gelir. 

Bu anlamda sizden önümüzdeki yıl için bu borcun eritilmesini bekliyor ve istiyoruz.”

Açık konuşayım kulübün geçen sezon açıklanan borcu birçok kulübün borcunun yanında devede kulak kalsa da, hatta bu rakamlara bugün ki futbol dünyasında ‘çok küçük’ denildiğini bilsem de yine de bu borç beni ziyadesiyle tedirgin etmişti.

Ve geçenlerde kendisiyle röportaj yaparken müjdeyi verdi başkan…

Kulübün borcunu geçen yıla göre erittiklerini ve bunu önümüzdeki günlerde yapılacak mali kongrede açıklayacaklarını söyledi.

Benim için bu sezon bitmiştir sevgili Malatyalılar.

Hatta Türkiye Kupasını da, Süper Lig şampiyonluğunu da bu saatten sonra Yeni Malatyaspor kazanmıştır.

Burada başta başkan Adil Gevrek olmak üzere, yönetim, kulüp müdürü ve bütün çalışanlara Malatya adına teşekkürlerimi sunuyorum.

ŞAMPİYON YEŞİLYURT 

BELEDİYESPOR

İnşallah tek bir 90 dakika sonra Malatya Yeşilyurt Belediyesporumuz şampiyonluk ipini göğüslemiş ve tüm Malatya’yı sevince boğmuş olacak.

O uzaktan konuşup, ‘Efendim ne gerek var ikinci bir profesyonel takıma’ diyenler de inşallah gereği olup olmadığını anlayacaklar yakın zaman sonra.

11 yada 12 Mayıs tarihinde Allah’tan bir mucize olmaz ise Malatya’mız adına futbolda oldukça önemli başarıyı hanemize yazdıracak ve Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olmasına şahitlik edeceğiz.

Niye bu kadar rahat konuşuyorum?

Çünkü kulübün başında geçen yıllardan tecrübe kazanmış ve o tecrübeleri bu sene doğrulara çeviren bir başkan, futbol takımının başında iyi bir teknik heyet, takımda ise oldukça yetenekli bir oyuncu grubu var.

O zaman haydi Malatya, Ağrı 1970 takımıyla oynanacak maçta tribünleri doldurarak şampiyonluk turunu hep birlikte atalım.