Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2423.8
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64374.07$

ALLAH TÜRK ORDUSUNU MUZAFFER EYLESİN

24 Ocak 2018, Çarşamba 12:52
Başladı, başlayacak derken nihayet şanlı ordumuz Afiren’e girerek batılın oynamak istediği oyunu bozdu.

O ordu ki Muhammed’in ordusu, o ordu ki şehidini Allah’ın cennetiyle müjdelediği ordu…

Allah Türk ordusunu muzaffer eylesin.

MALATYA’NIN MARKASI ESENLİK

Bu sayımızda kapağımıza Malatya’nın kendi markası Esenlik’i taşıdık.

2017 yılında rekor büyümeyle cirosunu arttıran Esenlik, girdiği her sektörde başarılı olarak önemli bir ivme yakaladı. Tanzim satış mantığıyla atılan temel bugün kocaman bir markaya dönüşürken, bu başarının arkasındaki ekibin başı olan Hulusi Boyraz, Esenlik markasının dünü, bugünü ve yarınını anlattı. Merak ve heyecanla okuyacağınızı umduğumuz bir sohbet oldu.

YATIRIMLAR ARTARAK 

DEVAM EDECEK…

Ve tabi ki ortak evimiz, sevdamız, paydamız Malatya…

Geçenlerde geniş kapsamlı bir toplantı yaparak 2017 yılını değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkci, 2018 yılının ilk çeyreğinde Battalgazi Devlet Hastanesi ve Doğanşehir Devlet Hastanesinin ihalesinin gerçekleşeceğini söyledi. 

Malatya’ya eğitim alanında AK Parti iktidarları döneminde 1 milyar TL değerinde yatırım yapıldığını dile getiren Tüfenkci, ulaştırma alanında ise 2002’den bu yana 4 milyar TL yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Tüfenkci, yine Malatya’nın kanayan bir yarası olan kuzey çevreyolunun da 2017 yılı içerisinde yapımına başlandığını ve belirlenen süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Malatya’nın cazibe merkezleri içerisinde yer aldığını da hatırlatan Tüfenkci, bu kapsamda organize sanayi bölgesinde büyük bir yatırım hamlesinin başlayacağını dile getirdi. Tüfenkci, ayrıca küçük sanayi sitelerinin şehir içinden taşınması noktasında da Malatya’nın pilot iller arasında olduğunu ifade etti. 

Malatya’nın ticari potansiyelinin 2018’de de umut verici olduğunu kaydeden Tüfenkci, 2017 yılında Malatya’dan 240 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini, buna karşılık ise 130 milyon dolar ithalat yapıldığını söyledi.

Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere 2018 yılında da hükümet Malatya’ya önemli yatırımlar yapacak. Allah devletimize zeval vermesin. Devlet güçlü olacak ki millet de güçlü olsun.