Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2411.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57365.48$

Adil Gevrek'e Yumurtalı Tepkinin Perde Arkası.!

10 Şubat 2024, Cumartesi 19:37

Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek,geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaretler için geldiği Malatya'da,İstanbul dönüşünde havalimanında taraftarın yumurtalı saldırına uğradı.!

Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek,geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaretler için geldiği Malatya'da,İstanbul dönüşünde havalimanında taraftarın yumurtalı saldırına uğradı.! 

Peki Adil Gevrek,neden havalimanında yumurtalı tepki ile karşılaştı.! 

Yeni Malatyaspor Başkanı olduktan sonra hızla zenginleşen Adil Gevrek'in hayat hikayesine bir bakalım.? 

Adil Gevrek,İstanbul'da 2004 yılında 10 metrekarelik tekstil atölyesi ile başladığı iş hayatına,Yeni Malatyaspor kulüp başkanı olduktan sonra bir anda iş hayatı değişen ve bugünlerde ise Türkiye'nin hatırı sayılır iş insanı ve yatırımcıları arasına girmeyi başardı.! 

2014 yılında Belediye başkanı Ahmet Çakır'ın referansıyla sıfır borç ile Yeni Malatyaspor'un patron koltuğuna oturan Adil Gevrek'in hayatı bir anda değişmeye başladı. 

Sayın Gevrek,borçsuz bir kulüp olan Yeni Malatyaspor'u devralarak maddi manevi  anlamda belediyenin de büyük desteğini alarak,Yeni Malatyaspor'u 2.lig'den Süper lig'e kadar çıkararak gönüllere girmeyi başarmıştı.   

Gevrek,başkanlığındanki Yeni Malatyaspor Süper Lig'de başarılı 3 sezonun ardında 2019-2020 sezonunda küme düştü.! 

Ancak Dünya'yı ve Türkiye'yi etkisi altında alan pandemi salgını süreci nedeniyle,TFF'nin aldığı karara göre Süper Lig 2019- 2020 sezonunda küme düşme kaldırıldı.   

2020-2021 sezonunda tekrardan süper ligde başlayan Yeni Malatyaspor,yine kötü bir sezon geçirerek tekrardan küme düştü.! 

Yeni Malatyaspor Süper lige tehlike sinyalleri veririken o dönemde Adil Gevrek'e Kamuoyunda ve taraftarlardan istifa et baskısı olmasına rağmen kulübe adeta  yapışıp istifa etme gereği dahi duymayan Gevrek'in takımın dibe vurmasının baş sorumlusu olarak tarihe not düştü.! 

Yeni Malatyaspor'u borç batağına sürekleyen ve küme düşüren Gevrek, eninde sonunda,borç batağına saplanan ve enkaza dönen Yeni Malatyaspor'dan gecikmeli ve zamansız istifa ederek kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.! 

17 Temmuz 2022 de gerçekleştirilen seçimli genel kurulda kulüp başkanlığa Ahmet Yaman Seçilmişti. 
Sayın Ahmet Yaman, batmış,bitik Yeni Malatyaspor'u yaklaşık 400 milyon borçla devralarak göreve başladı. 

Ahmet Yaman, Yeni Malatyaspor'u borç batağından kurtarmak için elinden gelen çabayı göstermeye çalıştı,ama aradağı desteği bulamayınca ümitler tükenmeye başladı. 

Sayın Yaman o dönem Malatya Valisi olan Hulusi Şahin, Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan,destekleri ile süreci yönetmeye çalıştı,ama buda yeterli olmadı. 

Zor sıkıntılı bir süreçte kulübe destek olmaya çalışan bazı iş insanları,bazı şer odaklı güçler tarafından engellendiği iddia edildi.! 

6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketinden sonra kongre kararı alan Ahmet Yaman yönetimi haklarını saklı kalması kaydıyla Yeni Malatyaspor lig'den çekildi.! 

Yeni Malatyaspor'da İkinci Adil Gevrek,dönemi başladı.! Adil Gevrek,24 Temmuz 2023'de gerçekleştirilen tartışmalı kongre ile tekrardan başkan seçildi. 

Gevrek, hiç kimsenin şüphesi olmasın,Yeni Malatyaspor’u tekrar eski günlerine döndüreceklerini kaydederek, bu noktada görüşmeler yapacaklarını ifade ederek camiaya umut dağıtmıştı.! 

İkinci defa göreve gelen Adil Gevrek'den Malatyalılar spor camiası ve taraftarlar çok ümitliydi,Bu takımı Adil Gevrek,borç batağına sürükledi,takımı küme düşürdü,ancak Gevrek bu takımı ayağa kaldırır,ümidi içindeydi. Ancak gelinen noktaya bakıyoruz,Yeni Malatyaspor'da bir arpa boyu ilerleme yoktur, kulüp kapanma noktasına geldi,transfer tahtası açılmadı,personel işten çıkarıldı, FİFA ve futbolcu alacakları konusunda bir gelişme yoktur,stad ve tesislerin hali içler acısı borçlardan dolayı elektirikler kesik,yani Yeni Malatyaspor'un hali perişan.! 

Buradan Adil Gevrek'e sesleniyorum,yeter artık,bu kulüp sizin oyuncağınız değil,bu işi yapamayacaksanız neden tekrar döndünüz,yapacaksanız da doğru ve şeffaf bir yönetim sergileyin bizlerinde içi rahat etsin.! 

Sayın Gevrek,Malatya bir futbol şehridir, sizden rica ediyorum,yıkılmış virane olmuş bir şehirde,elimizde tek kalan Malatyaspor'umuzdan ve sosyal aktivite anlamında da bizleri futbol sevgisinden mahrum etmeyin.! 

Sayın Gevrek,Yeni Malatyaspor,sayesinde iyi bir reklamınız oldu,bir yerlere geldiniz,başkan olmadan önce kim sizi tanıyordu,ama  şimdilerde maşallah işlerinizi büyütünüz saygın bir iş insanı ve yatırımcı oldunuz,keşke iş hayatınızda başarılı olduğunuz kadar,Yeni Malatyaspor'u yönetirken de başarılı olsaydınız.! 

Sayın Gevrek,bu büyük vebaldir eğerki bu takımı ayağa kaldırıp düzlüğe çıkarmaz iseniz Malatyalılar sizi unutmaz ve affetmez,sabrı taşanlar dün size yumurta atarak  tepki gösterdi,yarın o birgün daha ağır tepkiler ile karşılaşabilirsiniz.! 

Tabiki bu saatten sonra Adil,Gevrek'in tek başına bu yükün altından kalkmasıda imkansız,şehir olarak Malatyaspor'umuza sahip çıkıp destek olursak,o zaman bu işin üstesinden gelebiliriz. 

Şehrin tüm dinamikleri harekete geçirop,elimizi taşın altına koyarak Malatyaspor'muzu güzel günlere döndürmek dileğiyle hoşçakalın.!
Bayram Güder...

Kaynak Linki = 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.