Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63128.083$

ADİL GEVREK GERÇEĞİ

25 Mart 2021, Perşembe 12:57
7. yıla gireceğiz neredeyse, her sezon eleştirilerin en ağırı, iddiaların en şok edenini üzerine boca etmemize ve başarısız olacağını öngörmemize rağmen, her defasında da bizi yanıltmasını bildi Adil Gevrek.

Kimisi şans der, kimisi tesadüf.

Ortada duran bir gerçek var ki, Adil Gevrek geçen sezonu saymazsak başarılı bir başkan.
Bu sezon da geçen sezonla benzeşen tarafları olmasına rağmen ben bu sezonun bizim için korku filmi olmayacağı kanaatindeyim.
Şimdi gelelim neden Adil Gevrek'i neden başarılı bulduğuma...
Bunu ben değil, rakamlar söylüyor.

Aksini iddia eden varsa, bunu ispatlamakla mükelleftir.

Ancak…

Benim ya da benim gibi düşünen sayıca kalabalık bir kesimin merak ettiği bazı konular var ki, aklımız almamakla beraber, mantık süzgecimizden de ne kadar da zorlasak geçmiyor.

Açık konuşalım Malatya futbol tarihinin en başarılı başkanı olan Adil Gevrek bizim bildiğimiz, tanıdığımız yönetici tiplerinden çok daha başka ve onlarla uzaktan yakından benzeşen tarafları olmayan birisi.

-Adam iyi bir hatip değil bir kere. Hatipliğini geçin, bazen kendisini ifade ederken bile güçlük çekiyor.

-Planlı-programlı hareket eden bir yönetici hiç olmadı. Her şeyi kafasına estiği gibi spontane yaşayan birisi.

-Önemli ve de göz önünde cereyan eden bir iş yapmasına rağmen profesyonellerle çalışmak gibi birçok yöneticinin yaptığı basit şeyi yapmayıp, gelişi güzel yanına adam alan birisi.

-Politikanın uzağından

-yakınından geçmediği için politik davranmayı istese de beceremeyecek derecede bu konuda yetersiz olan birisi.

Ama…

Bu konuşma becerisi konusunda hiç birimizden geçer not alamayan adam, bazen öyle zor durumlarda, öyle kriz anlarında çıkıp öyle bir vuruyor ki belagatin dibine, sanırsınız 40 yıllık kürsü konuşmacısı, sanırsınız TRT spikerlerinden özel diksiyon ve etkili hitabet dersi almış.

Bu planlı-programlı hareket etme alışkanlığı olmayan adam, bazen kulüpteki işleyişle ilgili öyle bir düzen-tertip sergiliyor ki, sanırsınız Amerika gibi 50 yıllık, 100 yıllık planları olan, her şeyi kusursuz düşünen birisi.

Bu profesyonellerle çalışmayan adam, yanında çalıştırdığı ya da kulüpte istihdam ettirdiği adamlardan gün geliyor öyle bir verim alıyor ki, sanırsınız insan kaynakları konusunda master yapmış.

Ve belki de bu maddeler arasından en önemlisi…

Bu politikanın ‘P’ sini bile bilmeyen adam, bazen o kadar kritik, o kadar önemli görüşmelerden öyle zaferler çıkarıyor ki, sanırsınız futbolun Recep Tayyip Erdoğan’ı.

Bilmiyorum yanılıyor muyum?

Yoksa bu kadar senedir başarısının arkasında yatan sırrı nasıl açıklamak gerekir.