Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2409.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57402.57$

2023'e hüzünlü veda ediyoruz..

27 Aralık 2023, Çarşamba 14:55

Maldia Dergisi olarak yeni bir sayımızla daha karşınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2023 yılına hüzünlü bir şekilde veda ederken, umutlarla karşıladığımız yeni bir yıla; 2024’ye merhaba diyoruz.

Yeni bir yıla girerken geride kalan yaşadığımız afetleri, kayıpları ve zorlukları bir daha yaşamamayı Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Hakikaten çok zor ve sıkıntılı bir yıl yaşadık.

6 Şubat depremlerinde yaşadığımız asrın felaketinde insanların hafızasında unutulmayacak ve takvim yapraklarına garip anlamlar yüklemesi belki günümüz modern toplumunun bir hastalığı, fakat geriye dönük hafıza arşivimiz, yukarıda da paylaştığımız gibi zor bir dönemi geride bıraktığımızı ve Rabbim böyle felaketleri bir daha yaşatmasın inşallah..

Rabbim sağlık, huzur, mutluluk ve barış dolu bir yıl yaşamayı nasip etsin inşallah..

Malatya'nın bir numaralı gündemi ise Yerel Seçimler. Çarşıda, pazarda, çay ocaklarında merak edilen ve konuşulan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı?

AK Parti 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarına hız verdi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalar, temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını titizlikle değerlendirilerek sonuçlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının açıklanmaması ve uzaması ise kafalarda soru işareti bırakıyor.

Kamuoyunda birçok isim telaffuz ediliyor.

Her gün bir isim Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor.

Kamuoyunda en çok konuşulan ve önde olan, tartışmasız isim ise Selahattin Gürkan'ın olduğu konuşuluyor.

Aralık ayı sonu açıklanması beklenen Malatya Büyükşehir Adayının Ocak 2024'de sarktığı ve Ocak'ın ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

 

2023'ün son sayısında ise kapağa Yeşilyurt'a vizyonel projeler kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı taşıdık.

Çınar Başkan Yeşilyurt'u yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir çaba gayret gösteriyor.

Başkan Çınar göreve geldiğinden bugüne kadar vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçirerek Yeşilyurtluların gönlüne girmeyi başardı. Bu seçimde de doğal aday olan Çınar’ın kendisine yeniden görev tevdi edilmesi durumunda ise yarım kalan projeleri biran önce bitirerek Yeşilyurt’u deprem sonrası daha güçlü ve güvenli bir ilçe yapacağından kuşku yok.

 

Son olarak Maldia Basın Yayın Grubu olarak, 2024 yılının ülkemize ve Malatya'mıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.