Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2491.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62150$

2020 DERİN İZLER BIRAKARAK GEÇTİ

24 Aralık 2020, Perşembe 20:39
Yeni bir yıla girerken geride kalan yılda yaşadığımız afetleri, kayıpları ve zorlukları bir daha yaşamamayı Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Zira hakikaten çok zor bir yıl yaşadık. İnsanların takvim yapraklarına garip anlamlar yüklemesi belki günümüz modern toplumunun bir hastalığı, fakat geriye dönük hafıza arşivimiz, yukarıda da paylaştığımız gibi zor bir dönemi geride bıraktığımızı gösteriyor.

Neler yaşamadık ki…

Kısaca göz attığımızda birkaç maddede şunları sıralayabiliriz:

* Elâzığ açıklarında Richter Ölçeğine göre 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  41 kişi öldü. 

* 4-5 Şubat - Van çığ faciası: Van'da gerçekleşen 2 çığ faciasında toplam 41 kişi öldü. 

* 5 Şubat - Pegasus Hava Yolları'nın 2193 sefer sayılı uçuşu: İzmir-İstanbul seferini yapan ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkan uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkmış, 177 yolcu ve 6 mürettebattan arasından üç kişi hayatını kaybederken 179 kişi yaralandı.

* 27 Şubat - İdlib'te Suriye Hükûmeti tarafından Türk konvoyuna saldırı sonucu 33 asker şehit oldu, 32 asker yaralandı.

* 1 Mart - Türkiye, Bahar Kalkanı Harekâtı'nı başlattı.

* 11 Mart - Türkiye'de COVID-19 pandemisi: Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez Koronavirüs vakasına rastlanıldığını açıkladı.

* 17 Mart - Türkiye'de COVID-19'dan kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti.

2020 Ege Denizi depremi; Kuşadası Körfezi merkezli olarak, Seferihisar açıklarında Richter ölçeğine göre 6,9 büyüklüğünde deprem ve etkisiyle tsunami gerçekleşti. İzmir'in birçok ilçesinde binalarda hasar oluştu. 117 kişi hayatını kaybetti,1035 kişi yaralandı.

Birkaç maddede bu başlıkları sıraladık. Elbette ki Malatya olarak koronavirüsten sonra bizi en çok etkileyen hadise deprem oldu. Çok şiddetli hissettik ve üzerinden 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen fay hattı hala irili ufaklı depremler üreterek kendini hatırlatmakta. Allah daha büyük afetlerden bizleri korusun.

2021 yılının başta Malatya’mız ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi en büyük dileğimiz. 

DEĞERLİ BİR ARKADAŞIMIZI 

KAYBETTİK

Yukarıda 2020 yılının belli başlı hadiselerini sıralarken, henüz kısa bir süre önce yaşadığımız ve yüreklerimizi derinden yaralayan arkadaşımız Akif Çelik’in kaybını elbette ki unutmadık. Akif ile 15 yılı aşkın bir dostluğumuz ve güzel anılarımız oldu. Son 10 yılda aynı dernek çatısı altında güzel işlere imza attık. 

Tabi her şeyden önce Akif tam bir gönül insanıydı. Gittiği her yere neşe götüren, kalp kırmaktan büyük imtina eden, insanları kategorize etmeyen güzel bir insandı.Tabiki burada Şenol Yalvaç gibi değerli usta gazeteci  abimizide kaybettik.Bu değerli arkadaşlarımızı unutmamamız mümkün değil ne diyelim takdir ilahi Allah rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun.