Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66792.91$

14 MAYIS GENEL SEÇİMLERİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ VE KADERİNİ BELİRLEYECEK

30 Mart 2023, Perşembe 11:23

Maldia Dergisi olarak yeni bir sayımız ile daha siz değerli okuyucularımızın karşısındayız.

Yeni sayımızda Malatya'nın saygın ve sevilen iş insanı ve uzun zamandır parti'nin çeşitli kademelerinde görev alan Ak Parti Malatya Milletvekili aday adayı Hakkı Pekel'i derginin kapağına taşıdık. Pekel ile röportajımızda siyasi hayatını ve başarı hikayesini Maldia Dergisi'ne anlattı.

 

GÖZLER 14 MAYIS SEÇİMLERİNE ÇEVRİLDİ

 

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde kritik ve zorlu seçim çalışmaları süreci başladı.

20 Şubat 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan Cumhurİttifakına bu seçimde de Büyük Birlik Partisi (BBP), HÜDA-PAR ve son olarak Yeniden Refah Partisi katıldı. Yine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Millet İttifakı’nda ise CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti yer alıyor.

100 bin imza sayısınıtamamlayarak Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce ve Sinan Oğan’da seçime katılacak isimler arasında yer alıyor. HDP ise Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklarken 4 isimli Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden oldukça hareketli geçeceği bekleniyor.

 

Malatya'da ise depremin gölgesinde bu yılki seçim çalışmaları oldukça sessiz, sedasız bir şekilde devam ediyor. Milletvekilliği seçimleri için Malatya’da en çok tercih edilen parti ise yine AK Parti oldu. 96 aday adayının Malatya’ dan vekil olmak için başvurduğu açıklanırken, CHP’de 36, MHP’de 23, İYİ Parti’de 21 kişi meclisin yolunu aralamak için başvuru yaptı.

AK Parti’de her seçim öncesi olduğu gibi bu seçim öncesinde de temayül yoklaması gerçekleştirildi. Asrın felaketi gölgesinde gerçekleşen temayülde yeniden aday adayı olan AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Milletvekili Ahmet Çakır’da diğer aday adayları ile birlikte partililerin görüşüne sunuldu. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Hakan Kahtalı’nın yeniden milletvekilliği aday adaylığına başvurmadı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde ‘Öznur Çalık emekliliğe mi ayrılıyor’ konulu bir yazı kaleme almıştım. Ancak aldığım duyumlar Sayın Çalık'ın adaylık başvurusu için son dakikaya kadar AK Parti Genel Merkezinden onay beklediğiydi. Parti kaynaklarımdan edindiğim bilgilere göre Öznur Çalık 3. dönem kuralından dolayı emekli edildi. Kamuoyu ve vatandaşlartarafından Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı'nın milletvekilliklerinin sona ermesi memnuniyetle karşılandığı görülüyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'ın milletvekili aday adaylığına başvurmasının büyük tepkiyle karşılanması ise dikkatlerden kaçmadı. Son olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ülkemizin ve depremde büyük yıkıma uğrayan Malatya’mızın kaderini ve geleceği belirleyecek olan seçmenin iyi düşünüp ona göre oyunu kullanması gerektiğini düşünüyorum. Başka yeni bir sayımızda buluşmak dileğiyle kalın sağlıcakla..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.