Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63290.548$

Türkiye'nin Enerji Sorununa Çözüm Önerisi


Türkiye'nin Enerji Sorununa Çözüm Önerisi
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Funda Yalçınsoy, “Güneş, solar enerji kaynağı, çevre dostu enerji, tükenmeyen enerjidir. Bu nedenle güneş enerjisinin daha fazla istifade edilmelidir” dedi.
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Funda Yalçınsoy, “Güneş, solar enerji kaynağı, çevre dostu enerji, tükenmeyen enerjidir. Bu nedenle güneş enerjisinin daha fazla istifade edilmelidir” dedi. 
MASİAD’ın 23’ncü yıla özel dergisinde, Güneş Enerjisi konusuna 3 sayfa yer veren Funda Yalçınsoy, “Güneş Enerjisi yenilebilir bir kaynak olup yüzde 100 temiz, ekonomik ve sınırsız bir kaynaktır. Bununla birlikte neden güneş sorusuna cevap olarak; Güneş herkese acık olan, tükenmeyen ve ücretsiz bir enerji kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Güneş solar sistemi hakkında da, “Güneş enerjisinden üretilen elektrikle şebekeyi besleyerek, düşük elektrik faturaları oluşur. Devlet teşvikleri ile desteklenen uygulanabilir, düşük riskli yatırımlar sermayenin sadece küçük bir kısmı ile santrali kurmak mümkün” diyen Funda Yalçınsoy, ekonomik faydalarını şöyle dile getirdi: 
“Çünkü devlet tarafından verilen teminat sayesinde kredi almak çok daha basit. Orta ve uzun vadede, sondaj ve transport maliyetleri ile beraber fosil yakıtların fiyatlarının artması, artan jeo-politik istikrarsızlıklar ve küresel düzeyde elektrik talebinin durmadan artması ile solar sistemler gibi alternatif üretim yöntemlerinin önemi artmaktadır. Çünkü solar sistemler, elektrik tüketiminiz için sürdürülebilir ekonomik. Orta-uzun mesafede bulunan büyük geleneksel elektrik üretim tesislerinden şebekeye elektrik aktarımı sırasında kayıplar olmaktadır; solar tesisler aynı tüketim alanına inşa edildikleri için taşıma sırasında yaşanan elektrik kayıpları daha azdır. (üretilen güç miktarı için yaklaşık yüzde 10- 15).
Bir modülün geri ödeme süresi sürekli düşmektedir. Bir modül kendi üretimi için harcanan enerjiden 6 ve 18 kat daha fazla enerji üretimi sağlamaktadır.
Sadece 1 yılda bir modül neden olduğu maliyeti karşılar ve 20 yıldan daha uzun ömrü boyunca sıfır maliyetle sürekli olarak enerji üretir.
PV santralleri işletim artıkları üretmezler ve kullanım ömürleri sona erdiğinde iyileştirme yapılarak yeniden kullanılabilirler. Bir modülün yapımı sırasında kullanılan materyaller yeniden kullanılabilir ve modüller geri dönüşümlüdür. Geri dönüşüm, çevre için oldukça faydalıdır. Modül üretiminde kullanılan, geri kazanılan bu maddelerin üretimlerine fazladan enerji harcanmamasından dolayı enerji tasarrufu sağlamaktadır.
PV tesisi ile birlikte enerji tasarrufu sağlayan diğer mekanizmalar sayesinde etkili bir merkezi ısıtma, klima ve sıcak su eldesi mümkündür.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!